08.08.08 розділило світ на "до" і "після" - Ростислав Павленко

08.08.08 розділило світ на "до" і "після" - Ростислав Павленко

Велика (за розміром і дур'ю) недоімперія безкарно розправилась з невеликою (за розміром, але великою за духом) Сакартвело.

Від повного розчавлення врятували українські зенітні комплекси і участь тодішнього Президента України Віктора Ющенка, разом із партнерами-побратимами, у акції солідарності в Тбілісі.

російські танки зупинились, сценарій було недограно - але інших цілей московія домоглася. І щодо спущення на гальмах реакції на брутальне порушення Гельсинських принципів дотримання миру і недоторканності кордонів. І щодо шельмування українського європейського Президента, і отримання влади і в Україні, і згодом у Грузії проросійськими силами.

Україні з тієї пастки довелося вириватися кров'ю Небесної Сотні, а потім - тисяч убитих захисників Вітчизни.

Світові досі доводиться виплутуватись з тенет економічної вигоди вузького, але впливового кола. Які б і чули путіна - але кожен новий злочин рашистів піднімає хвилю обурення в західних суспільствах.

І все ж, уроки агресії росії проти Грузії ще належить вивчити, і помилки - виправити. І щодо покарання агресора за агресію замість "глибокої стурбованості". І щодо розвінчання російської пропаганди, якими б привабливими гаслами вона не оперувала і які б "прості рішення" не підсовувала.

Імперія має здохнути. Маємо залишити нашим дітям світ без неї. Щоб вони будували, а не мусили знов воювати.