В зв’язку зі спалахом COVID-19 у лікарнях Флориди закінчуються місця в реанімаціях

В зв’язку зі спалахом COVID-19 у лікарнях Флориди закінчуються місця в реанімаціях

Понад 40 лікарень у Флориді вичерпали свої ресурси для обслуговування пацієнтів у реанімаціях, або близькі до цього. Про це повідомляє установа з охорони здоров’я штату.

В деяких лікарнях вже закінчились вільні апарати штучного дихання, в інших незабаром також очікують подібної ситуації. Найскладніша ситуація в округах довкола Маямі, Орландо і Тампи.

У лікарнях Флориди загалом є близько 6 тисяч апаратів штучної вентиляції легень, наразі понад 5 тисяч з них зайняті пацієнтами з важкими симптомами COVID-19. Відтак у штаті залишається ще приблизно тисяча апаратів ШВЛ, але це число щодня скорочується.

За повідомленнями агенції охорони здоров’я Флориди, наразі госпіталі штату заповнені на 78%. Водночас губернатор Флориди Рон ДеСантіс каже, що в штаті немає проблем із перевантаженням лікарень. “У нас ще є багато ліжок”, - заявив губернатор на прес-конференції, додавши, що жоден великий госпіталь у штаті не досягнув критичного рівня.

Наразі ситуація з коронавірусом у Флориді є однією з найскладніших у США. Якщо на початку пандемії цей штат був відносно мало ураженим, то тепер він входить у трійку за кількістю підтверджених випадків COVID-19 - після Нью-Йорка і Каліфорнії. У Флориді виявили понад 250 тисяч заражень коронавірусом та понад 4 тисячі смертей, щодня в штаті підтверджують понад 10 тисяч нових випадків інфікування.