Бабусині страви: "Картопляний суп-пюре з сиром"

Бабусині страви: "Картопляний суп-пюре з сиром"

Інгредієнти:

  • картопля - 350 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • сир - 100 г
  • кубики бульйонні - 2 шт.
  • масло вершкове - 1 ст.л
  • молоко - 3 ст.л
  • горіх мускатний - 1 / 4 ч.л
  • перець чорний (мелений) - на смак
  • сіль - за смаком

  • Приготування:

    1. Ріпчасту цибулю очистити, нарізати кілька тонких кілець для прикраси, решту дрібно порубати. Масло розігріти на сковороді, додати цибулю і смажити до м'якості на повільному вогні.

    2. Картоплю очистити і нарізати дрібними кубиками. Бульйонні кубики розвести водою.

    3.Додати картоплю до обсмаженої цибулі, перемішати, влити приготований бульйон. Посолити, поперчити і додати мелений мускатний горіх. Довести до кипіння, варити на повільному вогні близько 30 хвилин до повної готовності картоплі.

    4. Готову масу протерти через сито або збити в блендері, додати молоко і прогріти. Сир натерти на дрібній тертці.

    5.Перед подачею до столу покласти сир, мішати доки сир не розчиниться.

    6. Розлити суп-пюре по тарілках, і прикрасити кільцями цибулі або зеленню.