Бабусині страви: "Крем-суп з шампіньйонів"

Бабусині страви: "Крем-суп з шампіньйонів"

Смачний ситний супчик ніжної консистенції.

  • Інгредієнти:
    20 досить великих шампіньйонів
    2-2,5 склянки м'ясного бульйону
    50-70 г вершкового масла
    3-4 ст. ложки борошна
    сіль за смаком

  • Спосіб приготування супу з шампіньйонів:
    Промиті і обсушені печериці дрібно нарізаємо.

    Розтоплюємо на сковороді олію і на середньому вогні, помішуючи, обсмажуємо гриби до готовності, 7-8 хвилин. Солимо, перемішуємо, накриваємо кришкою і відставляємо з вогню.

    В каструлі, в якій нічого не пригорає або в глибокій сковороді пасеруємо без масла борошно до рожевого кольору.

    Тонкою цівкою наливаємо підігрітий бульйон, помішуємо веселкою до загустіння.

    У слабо киплячий бульйон викладаємо печериці, після закипання варимо на слабкому вогні 5 хвилин, періодично помішуючи суп.

    Ось і всі клопоти. Крем суп з шампіньйонів готовий.