Смачний ситний супчик ніжної консистенції.
20 досить великих шампіньйонів
2-2,5 склянки м'ясного бульйону
50-70 г вершкового масла
3-4 ст. ложки борошна
сіль за смаком
Спосіб приготування супу з шампіньйонів:
Промиті і обсушені печериці дрібно нарізаємо.
Розтоплюємо на сковороді олію і на середньому вогні, помішуючи, обсмажуємо гриби до готовності, 7-8 хвилин. Солимо, перемішуємо, накриваємо кришкою і відставляємо з вогню.
В каструлі, в якій нічого не пригорає або в глибокій сковороді пасеруємо без масла борошно до рожевого кольору.
Тонкою цівкою наливаємо підігрітий бульйон, помішуємо веселкою до загустіння.
У слабо киплячий бульйон викладаємо печериці, після закипання варимо на слабкому вогні 5 хвилин, періодично помішуючи суп.
Ось і всі клопоти. Крем суп з шампіньйонів готовий.