"Не весело у нас обстоят дела. Везде" - Елена Подгорная

"Не весело у нас обстоят дела. Везде" - Елена Подгорная

А вы заметили, что за этой вирусной паникой в тылу мы совсем перестали интересоваться, что там на фронте?
Правительство увлеклось распилом миллиардов, нарид увлёкся квестом "выживи в первобытной природе" и война совсем ушла из нашего пространства. А тем временем коронавирус и прочие несправедливо забытые болячки есть и в армии. Внизапна. Это помимо всяких травм от постреливания.

Вот нашла сегодня пост Натальи Воронковой. Цитирую:
ЦУГЦВАНГ* або ПАТовий результат реформи військової медицини.
Частина 1. Загальна.
Частково коронавірусна.
Вся військова медицина на сьогодні 100% підпорядкована 2 офіцерам:
1. Командувачу медичних сил - Хоменку Ігору Петровичу (зараз у зв’язку з розслідуванням зашкварних закупівель КМС по маскам та по ШВЛ «виведений в розпорядження» Міністра оборони України)
2. Головнокомандувачу Хомчаку Руслану Борисовичу - йому безпосередньо підпорядковується Командування медичних сил.

Тут я опубликую статью с Цензора, поскольку не могу вставить ссылку:
26 жовтня Володимира Остапенка - бійця 93 ОМБр, який прийшов на фронт ще на початку війни, відправили з бригади на курси підвищення кваліфікації у Старичі. Після приїзду він почувався не дуже добре. "Я ходив у медпункт. У медпункті казали, що це "акліматизація", - розповідає він. - Акліматизація? Ну, думаю, ладно..."
"Потім я перестав відчувати запахи, і почав підозрювати, що у мене коронавірус. Я пішов у медпункт, щоб вибити машину, поїхати здати тест. Так нічого і не вийшло - і в результаті ми з хлопцями поїхали здавати тести за власний рахунок, мужики відвезли нас..."
Весь час, який пішов на "вибивання" машини, боєць із симптомами мешкав у приміщенні разом з іншими військовими, і це нікого не турбувало.
За дві доби після тестування бійцю подзвонили та повідомили, що його результат позитивний. Після цього "машини знову не було", і він знову поїхав до лікарні за власний рахунок - тепер вже для того, щоб отримати консультацію та поради лікаря.
"БУЛО ДУЖЕ ХОЛОДНО. Я "ЗАКЛЕЇВ" ВІКНО КОВДРАМИ"
"Після повернення мене розмістили у медпункті. У медпункті було нормально. Лікар - молодший сержант - одразу сказав, що я житиму один, що хлопців з іншими симптомами приберуть. Але години за дві він прийшов і сказав, що мене переселять. Куди - він не знає. І тоді мене відвели у цю кімнату".
Кімната, у якій ізолювали хворого військовослужбовця, розташована у старій будівлі. Там він з понеділка.

Дальше снова текст Натальи:
Всі волонтери й представники громадськості, які й сьогодні активно допомагають фронту, підтвердять ці факти та ще й готові навести нові приклади катастрофи у військово-медичних силах ЗСУ. Не тільки у Старичах, а і у Житомирі й у Яворові, майже всюди схожа ситуація як описано в статті!
Окрема ланка цієї катастрофи - це медичне постачання у зону бойових дій: заявки військових медиків виконуються на 20-30%
Тобто пара упаковок знеболюючого або жарознижувального препарату на весь батальйон - це вже норма 2020 року! А все реально необхідне бійці купують самі, або медики просять у волонтерів.
Особисто я дуже вдячна військовому, що наважився не промовчати, розповів правду!
Дзвінків, звернень з проханнями про допомогу від військових та медиків ЗСУ у мене та у інших медичних волонтерів дуже багато й за останній час тільки збільшується.
Такі ситуації чітко вказують на систематичну бездіяльність Командувача медичних сил та осіб ним призначених (про це додатково розпишу в інших частинах).
Ось до чого призвела так звана «реформа» з єдиним підпорядкуванням ГШ (у подальшому Головнокомандувачу Хомчаку) всієї медичної структури.
Всіх незгодних - звільнили.
Всі інші - мовчать - бо бояться, або впроваджують тіж «військові стандарти», що й Хоменко під керівництвом Хомчака.
Ще раз зауважу - на сьогодні жоден з медиків не підпорядковується напряму Міністру оборони України!
Всі медики зажахані Хоменком та його оточенням.
І ось підсумок!
Нехтування наданням медичної допомоги хворому на коронавірус, та, відповідно, наражання інших військових на ризик захворювання, а частини на втрату боєздатності!
Мені одній здається, що ці дії можна кваліфікувати як підрив боєздатності армії в цілому?!
Вимагаємо правду, досить показухи!
#кажіть_правду
#досить_показухи
P.s. А тим часом поки військові кричать через ЗМІ, що їм не надають нормальну медичну допомогу - Командування медичних сил звітує про успішні заліки й підсумки на своїй сторінці. (с)

Вот так не весело у нас обстоят дела. Везде.


На фото помещение, в котором изолировали больного бойца. Совсем не похоже оно на ту палату, из которой преЗедент ведёт свой "влог".

Елена Подгорная