Ідеальна випічка до святкового столу.
борошно - 450 г,
сухі дріжджі - 6 г,
сіль - 0,25 ч. ложки,
цукор - 0,25 ч. ложки,
олія - 2 ст. ложки,
тепла вода - 200 мл,
оливкова олія - 3-4 ст. ложки.
Ще знадобиться:
груба сіль для посипання,
розмарин - 1 пучок,
маслини без кісточок - 1 банка.
Спосіб приготування:
Із зазначених інгредієнтів замісіть тісто і дайте йому підійти. Тісто має збільшитися в об’ємі в 2 рази.
З тіста скачайте кульки величиною трохи більше волоського горіха і залиште на 15 хвилин.
Стисніть кульки долонями так, щоб вони перетворилися на коржі.
Викладіть їх на деко, наколіть виделкою, змастіть оливковою олією.
Посипте сіллю, листям розмарину і маслинами.
Випікайте в нагрітій до 200 °С духовці 15-20 хвилин.