Бабусині страви: "Швидко мариновані печериці"

Бабусині страви: "Швидко мариновані печериці"

Печериці виходять хрусткими і дуже смачними. Вже наступного дня після приготування грибочки готові до вживання!

  • Інгредієнти:
    печериці (дрібні) - 500 г,
    часник - 3 зубці,
    цибуля - 1 шт.,
    болгарський перець (червоний) - 0,5 шт.
    Для маринаду:
    вода - 1 л,
    лавровий лист - 1 шт.,
    чорний перець - 5 горошин,
    сушений майоран за смаком,
    оцет 9 % - 80 мл,
    сіль - 1,5 ч. ложки,
    цукор - 1 ст. ложка,
    оливкова олія - 1 ст. ложка.


  • Спосіб приготування:
    Печериці почистіть і протріть вологою серветкою. Протягом 5 хвилин відваріть в трохи підсоленій воді. Відкиньте гриби на друшляк.
    Приготуйте маринад. Воду доведіть до кипіння разом з лавровим листом, чорним перцем і майораном. Варіть 2-3 хвилини. Зніміть з вогню. Додайте оцет і оливкову олію. Додайте сіль і перець за смаком.
    Печериці укладіть в керамічний глибокий посуд. Додайте порізаний кубиками перець, подрібнені цибулю і часник. Залийте гарячим маринадом, закрийте кришкою. Як тільки вони охолонуть – поставте в холодильник. Через 12 годин гриби готові.