Бабусині страви: "Морквяний суп з апельсином та імбиром"

Бабусині страви: "Морквяний суп з апельсином та імбиром"

Приготуйте смачний та легкий літній морквяний суп з апельсином та імбирем.

  • Інгредієнти:
    морква - 350 г,
    цибуля - 1 шт.,
    імбир (порізаний) - 1 ст. ложка,
    апельсиновий сік - 2 ч. ложки,
    апельсинова цедра - 2 ч. ложки,
    овочевий бульйон - 2 склянки,
    натуральний йогурт (або сметана) - 3-4 ст. ложки,
    оливкова олія - 2 ст. ложки,
    сіль - 1 ч. ложка,
    мелений чорний перець - 1 щіпка,
    зелень петрушки для прикраси.

  • Спосіб приготування:
    У розігрітій оливковій олії обсмажте порізану цибулю, додайте порізану невеликими шматочками моркву, обсмажте.
    До цибулі та моркви додайте бульйон і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть суп приблизно 20 хвилин.
    Трохи остудіть суп, додайте імбир, потім збийте в блендері до однорідного стану.
    Додайте апельсиновий сік, цедру, приправте сіллю і перцем, доведіть до кипіння і відразу ж вимкніть газ.
    Розлийте суп у тарілки, викладіть зверху трохи йогурту або сметани, прикрасьте зеленню петрушки і подавайте до столу.
    Смачного!