Салат з кальмарами і перепелиними яйцями - гарна страва на святковий стіл. Проста і в той же час вишукана.
кальмари: 4 шт.
перепелині яйця: 10 шт.
болгарський перець: 1 шт.
огірки: 4 шт.
листовий салат за смаком
червона цибуля: 1 шт.
майонез: 3 ст. ложки
соєвий соус: 1 ст. ложка
лимонний сік: 1 ч. ложка
мед: 1 ч. ложка
сіль: за смаком
Спосіб приготування:
Кальмари почистити, видалити тонку плівку і зварити в підкисленій лимонним соком воді до м’якості. Охолодити, нарізати кількцями або пів кільцями.
Яйця зварити у підсоленій воді і розрізати на четвертинки. Цибулю почистити і нарізати тонкими кільцями. Перець та огірки помити і почистити і нарізати шматочками довільної форми. Салат помити і порвати руками.
Змішати овочі, яйця та кальмари і злегка посолити.
Майонез, соєвий соус, лимонний сік та мед змішати до однорідної маси і заправити нею салат.
* Кальмари треба класти в киплячу воду і готувати 2-3 хвилини, постійно перевіряючи їх готовність. Якщо кальмари переварити, вони стануть жорсткими. Та все ж і в цій ситуації можна зарадити – треба продовжувати варити кальмари 40-50 хвилин, а то й більше, і вони в результаті таки стануть м’якими.