"Мова - це Зброя" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Мова - це Зброя" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Вулицями ходять натовпи кремезних вахлаків з шевронами Нацкорпусі і Правого Сектору та татуюваннями Бандери і Яроша на руках... Вони заходять в супермаркет на касу. "Скажи паляниця" - "ПалАнИца" - говорить розгублена касирка. Прильот у щелепу, бездиханне тіло добивають ногами... Вони заходять до салону краси: "Скажи біле телятко". "БИлЄ тЄляткА" - говорить дівчина на рецепшені. Парубки розкладають на столі набір з праски, паяльника і клещів. Штепсель в розетку. "Тона баксів - чи будемо розважатися?"

Саме такі картини постають преред очима, коли сьогодні читаєш проросійські телеги. Ніби від сьогодні за російську мову ріжуть і катують! Хоча наспраді...

Всього лише увійшов в дію закон про надання послуг українською у сфері обслуговування. Вдумайтеся лишень! Закон - відверто прісний. Механізм його виконання прописаний так, що потрапити під покарання у вас шанс є лише якщо до вас свідомо прийдуть активісти і ви свідомо і довго будете перед ними вправлятися в російському чи будь-якому іншому шовінізмі. 

Та й те, покарання прилетить, тільки якщо все це потворити вдруге, якщо активісти зберуть докази, і лише від 16 липня 2022 року. Очевидна мета цього закону - мати управу на нахабних шовіністів, які свідомо демонструють зневагу до всього українського. Не більше.

А лементу - ніби за російську палять заклади!

Я щиро дякую ваті за те, що вкотре вона продемонструвала, як категорично вона ненавидить українців і не вважає нас за людей - бо тільки цим можна пояснити таке вперте небажання вивчити десяток фраз українською. Це - не ущемлені права. Це типова великодерджавна пиха. Це - дрімучий кремлівський шовінізм.

Народ-богоносець обурений, бачте, що треба опускатися до використання в побуті мови аборигенів. Але маю для них погану новину. Їхня імперія - дохла. А держава Україна - реальність. Тому українську учити - доведеться.