Бабусині страви: "Суп-пюре з гарбуза"

Бабусині страви: "Суп-пюре з гарбуза"

Інгредієнти:

  • гарбуз - 1 кг
  • ріпчаста цибуля - 150 г
  • цибуля порей (біла частина) - 150 г
  • помідори - 300 г
  • часник - 2 зубчика
  • корінь імбиру - 2 см
  • вершкове масло - 70 г
  • вершки (10-20%) - 200 г
  • гарбузове насіння - півсклянки
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком

  • Гарбуз очистити від насіння, помістити його зрізом вверх в розігріту до 200 °С духовку на 40-45 хв.
    Цибулю порей нарізати кільцями.
    Ріпчасту цибулю очистити і нарізати півкільцями.
    Помідори очистити від шкірки і порізати кубиками. Щоб легко зняти шкірку, помідори слід на 20 с. опустити в киплячу воду.
    Часник подрібнити ножем.
    Імбир очистити від шкірки і натерти на дрібній терці.
    Печений гарбуз очистити від шкірки і нарізати невеликими шматками.
    В каструлі розтопити вершкове масло, додати цибулю порей і ріпчасту цибулю.
    Смажити на середньому вогні до прозорого стану.
    Потім додати часник і імбир , помішуючи, смажити 1 хв.
    Додати нарізані помідори, смажити 10-15 хв., періодично помішуючи.
    Потім в каструлю викласти нарізаний гарбуз, додати 1 л. води, швидко довести до кипіння, накрити кришкою і варити на малому вогні 20 хв.
    Тим часом на середньому вогні обсмажити на сухій сковороді гарбузове насіння. Насіння слід постійно помішувати, щоб воно не підгоріло.
    Зварений гарбуз з овочами подрібнити блендером до стану пюре.
    Додати вершки.
    Поперчити, добре посолити, помішуючи, довести до кипіння і відставити з вогню.
    Суп розлити в порційні тарілки і посипати смаженим гарбузовим насінням. Суп-пюре з гарбуза готовий.