Борщ – наш! Українська страва потрапила до двадцятки найсмачніших страв світу. А мешканка села Борщів на Житомирщині, 76-річна Ольга Габро прославила наш борщ за океаном - в Америці. Її рецепт з'явився на сторінках газети The New York Times. Олені Рибінській пощастило скуштувати борщу саме за її рецептом. Його смак вона вихваляла у редакції кілька днів, а ми тішилися тим, що наш рідний борщ таки отримав міжнародне визнАння. Бо Росія досі змагається з Україною за право називати борщ своїм. А для нас, надто на тлі російської анексії Криму та війни на сході, це питання дуже дражливе. Бо цю страву у світі раз по раз таки приписують російській кухні. Але вітчизняні дослідники не втомлюються переконувати: перші згадки про борщ на території нашої країни датовані ще п'ятнадцятим століттям. А потім наш рецепт розхапали вже інші країни. До речі нещодавно керівництво французького ресторанного путівника "Мішлен" назвали український борщ російським супом. Та згодом таки вибачилися за гастрономічну помилку.