Бабусині страви: "Помідори у власному соці"

Бабусині страви: "Помідори у власному соці"

Інгредієнти:

  • помідори сорту “сливка” або їм подібні - приблизно 1,2 кг.
  • сіль за бажанням

  • Помідори опустити в киплячу воду на 20-30 с.
    Потім відкинути їх на друшляк, трошки остудити під струменем холодної води і зняти шкірку.
    Найгарніші, найтвердіші помідори викласти в банку.
    Решту томатів подрібнити ножем або скористатись м’ясорубкою, а якщо помідори пропустити через соковитискач, – то потім не потрібно буде перетирати їх через сито.
    Подрібнені томати викласти в каструлю, довести до кипіння і на невеликому вогні, накривши кришкою, варити 15 хв.
    Щоб отримати томатний сік без насіння, помідори слід перетерти через сито.
    Томатний сік, за бажанням посолити і ще раз довести до кипіння.
    Ще теплі помідори залити гарячим соком.
    На дно каструлі з гарячою водою покласти рушничок чи інший шматок тканини, складений в кілька разів. На рушничок поставити банку з помідорами і прикрити її чистою кришкою. Вода в каструлі повинна доходити до “плечиків” банки. Воду довести до кипіння і стерилізувати банку 25 хв.
    Після цього банку вийняти з каструлі і щільно закрутити кришку. Банку перевернути догори дном і накрити щільною тканиною, що добре зберігає тепло. Помідори у власному соці готові.