Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Зварити попередньо м'ясний бульйон, в кінці варіння додати шинку і сосиски. М'ясні продукти вийняти, нарізати, бульйон процідити.
Картоплю очистити, вимити і нарізати часточками. У киплячий проціджений бульйон покласти підготовлену картоплю і варити до готовності на середньому вогні.
Ріпчасту цибулю очистити, нарізати соломкою, обсмажити на вершковому маслі, додати томатну пасту або томатне пюре, пасерувати ще 1-2 хвилини. Солоні огірки нарізати дрібною соломкою і припустити в невеликій кількості бульйону.
У м'ясний бульйон покласти обсмажену цибулю з томатом пастою, припущені огірки, нарізані м'ясні продукти. Посолити, додати лавровий лист і перець горошком. Довести до кипіння.
Розлити солянку по тарілках, заправити сметаною, додати оливки і посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки.