119 нардепів-мільйонерів отримували компенсацію на житла

119 нардепів-мільйонерів отримували компенсацію на житла

У минулому році 119 народних депутатів, які задекларували якнайменше мільйон гривень грошових активів, отримували компенсацію на житло. Про це повідомляє Комітет виборців України в Facebook.

Згідно з повідомленням, експерти проекту «Дослівно» проаналізували декларації народних депутатів, які минулого року отримували з бюджету кошти на оренду. З’ясувалося, що 119 із них задекларували у 12 розділі електронних декларації понад мільйон гривень (або еквівалент).

Десятка найзаможніших депутатів, які отримували компенсації на житло має такий вигляд:

Також повідомляється, що деякі із заможних депутатів задекларували житло, яке належить їм чи близьким родичам у київській приміській зоні. Наприклад, Євгеній Гєллєр написав, що є власником будинку у майже тисячу квадратних метрів у передмісті Києва, в селищі Козин. Батько Руслана Демчака, згідно з декларацією народного депутата володіє будинком 337 м2 у селищі Крюківщина, яке знаходиться в двох кілометрах від київської окружної дороги. Приміром, дружина народного депутата Михайла Добкіна, згідно з його декларацією, володіє двома квартирами в Києві. Проте депутат також отримував компенсацію на житло.