12 вимог від республіканців до президента Байдена

12 вимог від республіканців до президента Байдена

Ці питання написали конгресмени-республіканці і передали до Адміністрації чинного Президента США. Чесна відповідь на них - умова продовження перемовин по допомозі Україні.

1. Президент Байден і президент Зеленський повинні надати Конгресу США реальну стратегію перемоги. Прості заяви "ми з вами, поки не переможемо" або "ми повинні перемогти" не є стратегією перемоги. Як Україна може перемогти і скільки часу це займе? Ці оцінки не обов'язково мають бути точними, але ми повинні розуміти кінцеву мету та критерії виходу.

2. Яка приблизна ціна, пов'язана з реалізацією стратегії перемоги? Вибіркове розкриття інформації та поступові запити в середньому на 12 мільярдів доларів на місяць є недоступними, нежиттєздатними та неприйнятними.

3. Президент Байден і держсекретар Остін повинні чітко інформувати американський народ про стан війни в Україні. Це включає інформування громадськості про прогрес, досягнутий Україною на сьогоднішній день, окреслення причин, що призвели до нинішнього глухого кута, а також надання оновленої інформації про стан "весняного контрнаступу".

4. Президент Байден і держсекретар Остін повинні пояснити, чому майбутні інвестиції США є необхідними. Це включає в себе визначення того, яке саме озброєння надсилається, і як це конкретне озброєння допоможе виграти війну, а не просто продовжити її. Крім того, важливо отримати оцінку того, яка зброя не була надіслана, але могла б змінити траєкторію війни до сьогоднішнього дня.

5. Президент Байден і держсекретар Остін повинні надати Конгресу список озброєнь, які не були відправлені в Україну, але могли б ефективно змінити нинішню патову ситуацію. Нинішня повільна політика адміністрації лише продовжила страждання України, і Конгрес має відіграти свою роль у вирішенні питання про те, які додаткові можливості слід запропонувати Україні.

6. Президент Байден і держсекретар повинні пояснити, що станеться, якщо американські інвестиції в Україну припиняться. Чи вважаємо ми, що країни ЄС і НАТО також відмовилися б від допомоги Україні? Чи не зможе Україна не зможе вижити і перемогти? Якщо ні, то чому? Який основний військовий експорт був би необхідним?

7. Казначейство і торгівля США повинні звітувати перед Конгресу про рівень виконання та дотримання вже затверджених санкцій проти Росії. Ніхто не надає регулярних і ґрунтовних Конгресу регулярної та ґрунтовної інформації щодо чинних санкцій не надається.

8. США і всі члени НАТО повинні прийняти повноцінну політику санкцій проти Росії, яка б включала ВСЮ нафту, зерно і рідкоземельні корисні копалини. Ці три критично важливі експортні товари наразі не зазнають значного впливу глобальних санкцій, а вони становлять основну частину експортних надходжень до Росії.

9. Президент Байден і міністр Остін повинні надати чітке пояснення, чому запитувані ресурси є правильними для перемоги

10. Чи узгоджуються цілі місії США та України щодо Криму? Бажання України повернути Крим є реалістичним?

11. Президент Байден і президент Зеленський повинні продовжувати надавати Конгресу повний звіт - наскільки це можливо - про системи озброєнь, які були відправлені і використані на сьогоднішній день.

12. Президент Байден повинен надати зобов'язання і докази того, що його адміністрація не ставить під загрозу графік і вартість критично важливих вітчизняних програм озброєнь або зобов'язань які ми взяли на себе перед тайванськими програмами FMS і ізраїльськими та ізраїльськими програмами FMF. Ми не можемо канібалізувати потенціал заради наших власних сил і засобів - чи інших наших стратегічних партнерства - для виконання зобов'язань перед Україною.

Якщо звести всі питання конгресменів до одного, то воно прозвучить так: Чи маєте ви стратегію Перемоги?

пс. Епоха допомоги Україні просто заради допомоги або як слідкування світовим трендам скінчилася. Ласково просимо до світу раціональності, стратегій і контролю ризиків.