Бабусині страви: "Булочки з кунжутом"

Бабусині страви: "Булочки з кунжутом"

Інгредієнти:

  • 150 г сметани
  • 1 склянка молока
  • 1 пачка ванільного цукру
  • 4 яйця і 1 жовток
  • 2 столові ложки кунжуту
  • 1.5 кг борошна
  • 150 г вершкового масла
  • 50 г дріжджів
  • щіпка солі
  • 2 склянки цукру
  • рослинна олія

  • Спосіб приготування:

    1. У теплому молоці, в невеликій ємності розвести дріжджі. Потім додати сметану, дрібку солі, вершкове масло, яйця, борошно, цукор, ванільний цукор і замісити тісто. Залишити на 42-45 хвилин, щоб підійшло.
    2. З приготованого тіста сформувати булочки будь-якого розміру і будь-якої форми, зверху змастити збитим жовтком і посипати кунжутом.
    3. Булочки з кунжутом викласти на деко, гарненько змащений рослинним маслом і випікати в розігрітій до 176-180 градусів духовці 32-35 хвилин.
    4. Булочки з кунжутом готові.