Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Сир підсолити і додати перчик запашний (або кріп), розмішати і поставити в мікрохвильову піч на максимум на 30 сек.
Залежно від Вашої мікрохвильовки час потрібно підбирати індивідуально - просто пристосуватися, спочатку краще поменше часу давати, щоб не згоріло.
По закінченні цього часу дістаємо з мікрохвильовки.
Сироватка відокремилася - злити її.
Сир перетворився на своєрідний пластилін -красивий і їстівний.
Ось таким нехитрим чином надаємо форму нашої "кошику".
Форму можна надати будь-яку, в залежності від кількості сиру, для такого кошику знадобилося 3 ст.л. з гіркою.
Працювати потрібно з теплою масою, а краще, з гарячою!
Коли сир охолов на формі - готово!
Кошику можна надати будь-яку форму, будь-якого діаметру.
Будь-які похибки можна підправити ножицями або, навпаки, вирізати зубчики - та як завгодно!
Можна робити або з кропом і зеленню, або просто з перчиком.
Або ж болгарський перчик дрібно нарізати - будуть червоні або жовті вкраплення, загалом, фантазуйте!
Для фруктового салату - замінити сіль на цукор і все!
Можна з ванількой і корицею, і т.п.
А ось наш варіант салатику:
огірочок + редис + відварене м'ясо дрібно розібрати + посипати сиром несолодким + зелень.
Заправляти сметанкою або рослинним маслом, підсолити і поперчити (або майонезом).
Можна розкласти по порціях і тільки перед подачею заправити -
капнути в куточок трохи сметанки чи все заправити, а потім розкласти.
Форму корзиночки тримають настільки добре, що їсти можна прямо руками!