Бабусині страви: "Малинове парфе з персиками та шоколадом"

Бабусині страви: "Малинове парфе з персиками та шоколадом"

Інгредієнти:

  • Персики свіжі - 2 шт. (або 4 половинки консервованих персиків)
  • Малина - 300 гр
  • Жовтки - 4 шт
  • Цукор - 100 гр
  • Ванільний цукор - 1 пакетик
  • Апельсиновий сік, або лікер (можна будь-який) - 5 ст.л
  • Малиновий конфітюр - 270 гр.
  • Вершки 35% - 500 мл
  • Шоколадна стружка - 100 гр

  • Спосіб приготування:

    Персики вимити, шкірку надрізати хрестоподібно. Занурити в киплячу воду на кілька секунд, потім зняти шкірку.
    М'якоть дрібно нарізати. (Консервовані персики відкинути на друшляк, і нарізати). Малину перебрати.
    Жовтки збивати в металевій мисці на гарячій водяній лазні з цукром, ванільним цукром і соком (лікером) 5 хвилин.
    Зняти миску з водяної бані, помістити в ємність з холодною водою і продовжувати збивати, поки маса не остигне. Вершки збити.
    Підмісити до крему конфітюр, фрукти, ягоди і шоколадну стружку. Викласти в вистелену харчової плівкою прямокутну форму ємністю 1,2 л.
    Помістити в морозильну камеру на ніч. За 10 хв. до подачі занурити форму на секундочку в гарячу воду і перекинути на блюдо.

    Краще заливати в силіконові форми (до речі, найкращий варіант), не потрібно вистилати плівкою, занурювати в воду, з силіконової форми все чудово і швидко вистрибує.