Бабусині страви: "Куряче філе з овочами, тушковане в сметанному соусі"

Бабусині страви: "Куряче філе з овочами, тушковане в сметанному соусі"

Інгредієнти:

  • 800-900 грам курячого філе
  • 400 грам спаржі
  • 1 морквина невеликого розміру
  • 400 грам печериць
  • 3 ст. л. сметани 15 -% жирності
  • кріп
  • базилік
  • часник гранульований

  • Приготування:

    Готуємо так:
    1) печериці чистимо, нарізаємо середнього розміру шматками, викладаємо на сковорідку, додавши крапельку масла соняшникового, обсмажуємо до золотистого кольору
    2) додаємо куряче філе, порізане невеликими смужками, обсмажуємо хвилин 5.
    3) заливаємо м'ясо 0,5-1 склянки води, щоб покривало все філе. І так тушкуємо ще хвилин 10, помішуючи періодично
    4) Додаємо спаржу, моркву (нарізати її соломкою), потім 3 ст.л. сметани і все розмішуємо.
    5) Приправляємо все базиліком, трохи перцю, гранульованого часнику. Якщо вода випарувалася, то додаємо - щоб курка напівтушилась-напівварилась в ній)
    6) все це тушкуємо ще 20-25 хвилин на повільному вогні, додаємо кріп і тушкуємо ще 10 хвилин.