"13 серпня поїздом з Пскова до Маріуполя відправили назад 60 маріупольців" - Олена Кудренко

"13 серпня поїздом з Пскова до Маріуполя відправили назад 60 маріупольців" - Олена Кудренко

Така собі зворотня доставка, депортація. Бо не потрібні українці, навіть лояльні до РФ (позиція конкретних 60 людей невідома) у самій РФ. Їх треба годувати, надавати їм житло та роботу.

Тут в Ютубі є жителі Маріуполя, які на відео з міста накладають веселу чи романтичну мелодію і показують життя без "бандер". Ось люди прибирають сміття, ось вони самотужки лагодять паркани та крівлі. Ось вони "весело" стоять в черзі за гуманітаркою - тобто нарешті їм є що поїсти. Бо ж Україна не годувала. А в коментах росіяни: "о-о-о-о!!! Мы вас асвабадили, теперь заживете!! Мира вам, дарагие мариупольцы!!"

Я впевнена, що такими технологіями користувався радянський союз - на сірі кадри з вулиць міст накладали веселу музику, і глядачу здавалося, що всі живуть щасливі. Щасливі по "самоє нє могу". Отже і сьогодні пропаганда робить свою справу. Пропагандисти зазначають:

- вот к нам прієхалі таджикі, по-братскі помочь на стройкє, с восстановлєнієм.

А тих таджиків кидають на гроші, це по-перше. А по-друге, наявність на будівництві в Маріуполі іноземних громадян означає, що місцеві або виїхали, або загинули, або мобілізовані до лав проросійських "республік" та кинуті в бій як м'ясо.

Все це разом взяте становить тягар для Росії, чия економіка хоч і повільно падає (так переконують їх економісти), але ж падає. Вже готові списки будинків, які знесуть, а не відновлять. Вже вивозяться рештки підприємств, які працювали при Україні - а при окупації ніколи не запрацюють. Тут навіть без російського телебачення неможливо не відкрити очі та не зрозуміти суть нападу Росії. Вона завжди тебе кине, чи депортує назад, щоб потім тобою ж і прикритися.