"Чутки та факти". Випуск сімнадцятий - Павло Бондаренко

"Чутки та факти". Випуск сімнадцятий - Павло Бондаренко

Про туризм.

На півдні ЗСУ перейшли в контрнаступ. Окупантів вибито з Посад-Покровського. Це вже Херсонська область. Окрім цього звільнено ще кілька населених пунктів. Передають, що колони рашистів здійснюють драп-марш в бік Херсону і далі в бік Криму.

За час російського вторгнення ЗСУ захопили в якості трофеїв щонайменше 104 танки. Цього вистачить на повне укомплектування двох механізованих бригад.

ФСБ заарештувала заступника начальника Росгвардії генерал-лейтенанта Романа Гаврилова, який раніше служив у ФСО – службі безпеки Путіна. За словами одного джерела, Гаврилова затримало Управління військової контррозвідки ФСБ за "витік військової інформації, що призвів до загибелі людей", а кажуть, що "розтрату пального".

Про союзників.

Франція підтвердила виділення 300 млн євро фінансової допомоги для України.

Словаччина готова передати Україні С-300.

Австрія надасть українським аграріям посівний матеріал.

Про фінанси та економіку.

Експерти не можуть точно передбачити рівень падіння економіки РФ у 2022 році. Найбільш оптимістичною є аналітична компанія S&P, яка прогнозує "лише" 6,2% Найбільш песимістичною - Institute of International Finance - 30%.

Аби ви розуміли - під час системної економічної кризи, викликаною дефолтом 1998 року (якщо хтось пам`ятає що тоді коїлося) економіка "запорєбріка" скоротилася на 5%.

Але реальні масштаби катастрофи можуть бути ще більшими - зараз аналітики не мають усієї повноти інформції.

Росіяни можуть зняти з валютних рахунків не більше 10 тисяч доларів. Але не зразу. Їх доведеться чекати більш ніж місяць.

За прогнозами лише офіційний рівень безробіття (показник якого завжди значно нижчий за реальний) на Росії складе 15%. До слова, відомості про безробіття там, як і військові втрати, засекретили.

Про спорт.

В ФІФА розглядають можливість прямого допущення збірної України з футболу у фінальну частину Чемпіонату світу. Без стикових матчів.

Нам важко. Ми несемо втрати. Але ми тримаємося. Увесь світ з подивом та захопленням спостерігає, як українці б'ються з величезною імперією і перемагають.