Заклади освіти припинять співпрацю з Nestle

Заклади освіти припинять співпрацю з Nestle

Міністерство освіти і науки України рекомендує не використовувати продукцію швейцарської компанії Nestle в українських закладах освіти.

Відповідний лист МОН надісланий обласним військово-цивільним адміністраціям та керівникам закладів освіти.

Причиною припинення співпраці у Міністерстві освіти і науки називають те, що компанія Nestle все ще залишається партнером російської федерації та своїми податками фінансує війну проти нашої Країни.

Зокрема, швейцарська компанія Nestle не доєдналася до запровадження безпрецедентних санкцій та продовжує працювати на російському ринку.

«Nestle – найбільша у світі компанія з виробництва продуктів харчування, що має понад 7000 співробітників та шість заводів у росії. Близько 90 % продукції, яку продає Nestle, виробляється безпосередньо у російській федерації. Важливо додати, що ці фабрики та офіси світового лідера по виробництву продуктів харчування та напоїв, продовжують свою роботу в штатному режимі та заявляють, що несуть відповідальність перед російськими споживачами», – наголошують у МОН.

Про рекомендацію щодо припинення співпраці мають бути поінформовані департаменти/управління освіти і науки обласних державних адміністрацій, які в свою чергу передаватимуть інформацію відповідальним за закупівлі продукції працівникам у закладах освіти України.