Бабусині страви: "Кокосовий пиріг з лимоном і полуницями"

Бабусині страви: "Кокосовий пиріг з лимоном і полуницями"

Інгредієнти:

  • 1 чашка борошна
  • 1/2 чашки цукрової пудри
  • 1/2 чашки тертої кокосової стружки
  • 100 г верш. масла
  • трохи ванільного цукру
  • Для соусу:
  • 2 яйця
  • 1 чашка цукру
  • 2 ст.л. крохмалю / борошна
  • 2 ч.л. лимонної цедри
  • 1/3 чашки лимонного соку (мені вистачило або половинка соковитого лимона)


  • Спосіб приготування:

    Для основи змішаємо муку, цукрову пудру і кокос. Заздалегідь варто кокосову стружку трохи присипати ванільним цукром. Вливаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо до однорідності. Суміш вийде досить густою.
    Форму прокладаємо пекарським папером (це потрібно і важливо). Рівномірно розподіляємо нашу кокосову основу.

    Печемо 20-22 хвилини при 190 градусах, поки поверхня не стане золотистою.

    В цей час готуємо лимонний соус-заливку. В цукор вичавлюємо лимонний сік, додаємо цедру, розбиваємо яйця, перемішуємо. Додаємо борошно / крохмаль, перемішуємо.
    Виймаємо основу. Заливаємо її соусом. Він дуже рідкий, тому не залишиться весь на поверхні, а трохи розтечеться. Нам так і треба. Викладаємо порізану полуницю.
    Печемо близько 30 хвилин. Пиріг готовий тоді, коли схопилася заливка.
    Якщо заливку робити з лимоном або лаймом, для пирога добре підійде чорниця.
    До полуниці ж ще добре підійде апельсин.
    Пиріг виходить дуже вологим, приємно насиченим. І ситним!