Канцлер Олаф Шольц: G7 підтримуватиме Україну «стільки, скільки це необхідно»

Канцлер Олаф Шольц: G7 підтримуватиме Україну «стільки, скільки це необхідно»

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив 18 червня в інтерв'ю німецькому інформаційному агентству DPA, що «Велика сімка» ясно дасть зрозуміти на своєму саміті, що Україна може розраховувати на отримання необхідної підтримки «стільки, скільки це необхідно», повідомляє агентство AP.

Шольц заявив, що хоче використати зустріч наступного тижня з іншими лідерами G-7, що пройде у баварському містечку Ельмау, для обговорення довгострокових перспектив України.

«Ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки потрібно, - цитує DPA слова Шольца. – Ми хочемо переконатися, що розрахунки президента Росії (Володимира Путіна) не виправдаються».

«Путін, очевидно, сподівається, що все стане на свої місця, як тільки він завоює достатньо території, і міжнародна спільнота повернеться до своїх звичайних справ - це ілюзія», - додав він.

Шольц заявив, що він та його колеги з Франції, Італії та Румунії обговорили подальші поставки зброї для України — зокрема, боєприпасів та артилерії — із президентом Володимиром Зеленським під час їхнього візиту до Києва у четвер.

Чотири лідери також підтримали заявку України на членство в Європейському союзі і Шольц висловив сподівання, що цю позицію підтримають усі країни блоку на зустрічі у Брюсcелі наступного тижня.