"Гора роділа мышь" - Олена Кудренко

"Гора роділа мышь" - Олена Кудренко

На російському телебаченні вийшов сюжет, і не перший, що начебто вони в нашому Маріуполі будують 20 багатоповерхівок. На відео будівельники завзято пораються біля фундаменту, працює якась техніка. Картинка, яку хочуть показати в Маріуполі - досить весела і перспективна. Але це "віджаті" в маріупольців перспективи.

Віджимати можна не тільки алкоголь в магазинах на окупованих територіях - віджимати можна і метал, і бетон, і будівельну техніку в захопленому Маріуполі. Можна і борошно віджимати, а потім роздавати його як начебто російську гуманітарку. Можна віджимати постільну білизну в Укрзалізниці, розкладувати її в на диво вцілілих приміщеннях маріупольської лікарні і заявляти, що нарешті в "днр" відкриваються дитячі відділення реанімації, чи щось таке. Прорив року! Ніколи раніше такого не було!! Ось тепер настало європейське життя...

Дивні створіння. Бо не буде побудовано в Маріуполі при агресорі ніяких 20 багатоповерхівок. Ніколи при них - не буде. Бо у них пів росії без цих зайвих розкошів живе. Вся історія Росії показує, що вона виглядяє як щось велике та сильне - але вихлоп від неї мізерний. Тобто ніякого прориву, ніяких досягнень. Тому і ніяких багатоповерхівок.

Ледь не забула, сьогодні натрапила на дослідження якогось психолога, який за спостереженнями нарахував декілька людей, які грають роль Путіна. Один з "путіних" ховається від людей за довгим столом, щоб його ніхто нічим не заразив. Другий на день "перемоги" сідає поміж фальшивих ветеранів "атєчєствєнной" і навпаки, не боїться ні коронавірусу, ні якоїсь бактеріальної зарази. Один сидить в бункері та не може відчепитися клешнею від стола під час розмови з Шойгу. Другий - на "економічному" форумі вражає казками, які називає історичними фактами. Шестеро їх таких, чи троє - я не про це, а про те, що ми всі дорослі люди, щось будуємо, щось корисне створюємо, вирощуємо врожаї, вчимось лікувати онкологію якимись новими методами,... Безліч справ, досягнень, бажань.

А десь зовсім поряд мільйони дивних людей граються в уявні перемоги. Над ким і чим? Заради чого? І що далі? Граються в ігри престолів, клонують двійників, заводять собі прислужників, які їх гімно в валізки збирають (я в шоці, якщо чесно) - а інші дивляться і чомусь дозволяють мати себе за лохів. І їм не смішно. Їм не соромно, що їх країна, їх президент, чи кілька однакових ботоксних президентів, будують примарні 20 багатоповерхівок у власній уяві.

Тоді як світ все це бачить і відштовхує ЦЕ від себе. Бо гидко.