Інгредієнти:
1 великий банан
Заливка для торта(желе)
Спосіб приготування:
Яйця збити з цукром на водяній бані до стану мусу. Зняти з парової лазні і продовжувати збивати до тих пір поки маса не остигне.
Розтопити вершкове масло, просіяти борошно і повільно змішати зі збитою масою.
Викласти тісто у змащену маслом форму і випікати в духовці при t = 180-200 ° С близько 30 хвилин до золотистого кольору. Головне не відкривати духовку завчасно, так як тісто може осісти.
Акуратно витягнути корж з форми, попередньо давши йому охолонути у формі.
Крем:
Заморожену вишню викласти в глибоку миску і засипати цукром. Розморозити в мікрохвильовці протягом 10 хвилин на режимі розморожування.
Тим часом замочити желатин в невеликій кількості води.
Вишня при розморожуванні дасть сік. Найкраще відкинути вишню в друшляк і дати стекти соку в глибоку миску.
Сир викласти до соку і збити блендером до однорідної маси. УВАГА: цукор в крем не додаємо!
Підігріти желатин і дати йому розчинитися.
У гарячий желатин додати 1 ложку сирного крему і швидко перемішати.
Додати в крем желатиново-сирну суміш і ще раз ретельно збити блендером.
Корж перевернути, боки форми вистелити пергаментним папером. Викласти на корж половину крему. В крем, викладений на корж додати вишню. Залити вишню кремом, що залишився. Дати постояти тору хвилин 10-15.
Нарізати тонко банан і викласти його на верхній шар крему. Приготувати желе для торта, як зазначено на пакетику і залити цим желе верх торта.
Поставити торт в холодильник на 5:00.