Інгредієнти:
в'ялене папайя / манго / .можно свіже або сушене-100гр. склянку свіжого вичавленого апельсинового соку
мигдальна стружка / нарізаний мигдаль / - 2 ст.л.
шоколадно-кокосовий мус:
750 мл.вершків 35%
1 ч.л.згущувача вершків
1 стакан кокосової стружки. а так же стружка для посипання торта
200 гр.белого шоколаду
7 гр.швидкорозчинного желатину.
форма № 22
салатник такого ж діаметру
харчова плівка або мішечок для харчових продуктів.
Спосіб приготування:
Якщо ви використовуєте суху папайю, то замочіть його напередодні в апельсиновому соке. Якщо у вас в'ялена - просто наріжте його на шматочки.
Корж:
розтопити шоколад на паровій бані.
масло збити і з'єднати з вистигшим шоколадом і ваніллю
жовтки збити з цукром і з'єднати з шоколадно-масляною масою.
білки збити до стійких піків і з'єднати, обережно перемішуючи, з шоколадно-масляною масою.
обережно і поступово ввести борошно, яке попередньо змішати з пекарським порошком і кокосовою стружкою.
роз'ємну форму змастити маслом і застелити дно пекарським папером.бока присипати борошном.
вилити тісто і випікати в нагрітій духовці при 180 "50-60 хв. остиглий корж розрізати по діаметру.
шоколадний мус:
розламати шоколад на шматочки і помістивши в 250 гр. вершків. розтопити на паровій лазні, остудити в холодильнику.
желатин залити 2 ст.л.холодной води. коли він набубнявіє, розвести в вершках.
збити остиглий розтоплений шоколад і ввести желатин.
збити до стійких піків вершки, додати закріплювач і з'єднати з шоколадом. знову збити. але НЕ перезбити. крем повинен бути дуже ніжної консістенціі, а не перетворитися в масло.
салатник застелити харчовою плівкою.
викласти крем, залишивши небагато для змащення коржа. посипати мигдалем, накрити 1-м коржем.
корж просочити апельсиновим соком, в який додати 2 ст.л.коньяка. вистелити шматочки папайї і змастити кремом.
укласти другий корж, який попередньо теж просочити соком.
придавити, щоб не було пустот між коржами і відправити на ніч у холодильник.
перевернути торт на блюдо. звільнити від салатника і плівки, прикрасити кокосовою стружкою.
висота готового торта 10 см.