Бабусині страви: "Зрази в подвійній паніровці"

Бабусині страви: "Зрази в подвійній паніровці"

Інгредієнти:

  • Мясний фарш (свинина + яловичина) 700 гр
  • Яйце сире 1 шт
  • Булка біла, суха 300 гр
  • Молоко 1 ст
  • сіль, чорний мелений перець, за смаком
  • базилік сушений 0,5 ч.л
  • цибуля середньої величини 1 шт
  • Для начинки № 1
  • чорнослив великий 10 шт
  • горіхи волоські 10 половинок ядер
  • сік лимона 1 ст.л
    Для начинки № 2:
    1.Шампіньйони заморожені упаковка 400гр
    2.цибуля велика 1 шт
    3.Олія для обсмажування
    4.Сир фета (можна і без нього)
    Для апетитної скоринки:
    1.Сухарі панірувальні 1 ст
    2.яйце сире 2 шт
    3.борошно пшеничне 0,5 ст
    Для смаження:
    рослинна олія без запаху

  • Спосіб приготування:

    Цибулю перемолоти в блендері.

    Булку замочити в молоці.

    В перемелену цибулю викласти м'ясний фарш.

    Вбити яйце.

    Додати добре розмоклу, віджату булку, сіль, свіжозмелений перець, базилік і ще раз все це добре прокрутити блендером.

    Перекласти фарш в підходящу ємність і дуже добре вимісити, і навіть відбити. Від цього залежить цілісність зраз при обжаріваніі. Відставити в сторону, хай всі складові подружаться.

    Начинка. Чорнослив добре промити і викласти на серветку, щоб стекла вода. Ядра горіхів розтовкти в ступці, додати лимонний сік, і ще розтерти до утворення однорідної масси. Цією масою начинити черносливинки.

    Для апетитною скоринки. В ряд виставляємо підходящі тарілочки з яйцем, борошном і сухарями.

    Беремо фарш, на долоні робимо коржики, всередину кладемо 2 шт чорносливу, складаємо навпіл і ретельно формуємо зразу, що б не було дірочок і фарш не расходився. Сформовані зрази по черзі вмочаємо в яйце, потім обваляюмо в борошні, знову в яйце, і потім добре обвалюємо в сухарях.

    Олію добре нагріти, і опускати в неї підготовлені зрази. Зрази обсмажити з усіх боків, викласти у жароміцну форму і на 15 хв поставити в розігріту духовку.

    Подавати з маринованими овочами.