"Трохи економіки" - Микола Ільїнов

"Трохи економіки" - Микола Ільїнов

Є таке російське прислів'я:" щі да каша піща наша"

Здавалося б, чого це така "велика" країна має такі прості, я би навіть сказав скудні кулінарні пристрасті. А де ж та хвалена російська осетрина, чорна та червона ікра?

Питання а тому, що якщо нормально харчуватися, то це буде коштувати ніяк не дешевше 100 доларів на місяць на одну людину, а на расії і того дорожче. Виходить, щоб прогодувати дитину від народження до 18 річчя треба не менше 20 тисяч доларів втратити.

 Досить непоганим бізнесом на расії є вирощування хлопчиків для війни з всякими там фашистами - бендерівця, бо у разі смерті можна отримати новеньку ладу. Питання в тому, що середня вартість Лади становить близько 12 тис. доларів. Можна звичайно отримати якийсь супер-люкс зі шкіряним кермом та велюровимі авто-килимами, за 15 тисяч зелених, але все одно вигідність таких інвестицій не покриває витрат.

Але не можна говорити, що росіяни не розуміються в економіці. Саме тому і була розроблена спеціальна "щі-да-кашная" дієта, яка дозволяє протягом декількох століть тримати показник EBITDA  на рівні 2-3 по відношенню до "щі-да-кашного" індексу.

І ще... Сьогодні весь Фейсбук тільки і пише про те, що Порошенко здавав в оренду свою італійську віллу росіянам за 50 тис євро. А ще про те, що чиновники, яких призначив Порошенко розікрали гуманітарку в Запоріжжі.

Є правда і добрі новини: зеленський купив та передав парамедикам багатоцільову роботизовану платформу THeMIS від Milrem Robotics, яка може вивозити поранених бійців з-під обстрілів.  

Може я щось в прізвищах і переплутав, хоча, яка різниця.