Бабусині страви: "Курка в соусі з гірчицею"

Бабусині страви: "Курка в соусі з гірчицею"

Інгредієнти:

  • Куряче філе 4 шт.
  • Гірчичний порошок 4 ч.л.
  • Цибуля-порей 1 шт
  • Часник (зубчики) 4 шт
  • Біле сухе вино 60 мл
  • Вершки 75 мл
  • Гірчиця з зернами 1 ч.л.
  • Сіль на свій смак
  • Перець на свій смак
  • Оливкова олія 2 ст.л.

  • Спосіб приготування:

    Поставити сковороду розігріватися, вогонь середній. Курячі грудки посолити, поперчити, скропити оливковою олією, посипати гірчичним порошком - по 1 ч.л. на кожну.
    Розтерти гірчичний порошок по всій поверхні філе, зі всіх сторін. На добре розігріту сковороду викласти курку.
    Поки курка смажиться приготуємо соус. Цибулю-порей очистити, розрізати вздовж і ретельно вимити. Дрібно порізати.
    Перевернути шматочки курки і зрушити на одну сторону сковороди. На другій половині сковороди злегка обсмажити цибулю-порей.
    Видавити 4 зубчики часнику, додати гірчицю із зернами, і влити біле сухе вино. Перемішати і дати закипіти.
    Додати вершки і тушкувати курку в соусі близько 10 хвилин, накривши кришкою або фольгою зверху. Вийняти курячі грудки з соусу і нарізати їх на шматочки злегка під кутом.
    Загуснувший соус вилити на красиве блюдо і викласти шматочки курки зверху, скропити оливковою олією.