Бабусині страви: "Солодкі булочки з маком"

Бабусині страви: "Солодкі булочки з маком"

Інгредієнти:

  • дріжджі сухі: 1 пакет
  • борошно: 1 кг
  • сіль: 1 ч.л
  • цукор: 250 г
  • масло вершкове: 150 г
  • яйця: 2 шт
  • молоко: 500 мл
  • мак: 100 г
  • мед: 6 ст.л
  • ванілін: 1 дрібка

  • Спосіб приготування:

    Молоко підігріти, розмішати з дріжджами, додати дрібку цукру і залишити на 30 хвилин. Яйця збити з маслом(100 г). Просіяне борошно перемішати з цукром і сіллю. В борошно акуратно влити молоко і яєчно-масляну суміш. Додати ванілін. Замісити тісто, поки воно не стане м'яким та еластичним, поставити в тепле місце на 1:30. Залити мак кип'ятком.
    Розтопити 50 г масла, перемішати з маком і медом. Довести до кипіння на повільному вогні. Тісто розкачати в формі прямокутника. Викласти на нього начинку, скачати в рулет. Нарізати на шматки шириною 3-4 см, змазати маслом та випікати 20 хвилин при температурі 220 градусів.