Інгредієнти:
1 головка часнику
50 мл.оливкової (рослинної) олії
сік 1 крупного лимона
50 мл.води
сіль, чорний перець
трохи перцю чилі
Спосіб приготування:
Маринад:
Помістити в каструлю воду, цукор (мед), сіль, перець, оцет і лавровий лист, довести до кипіння, зняти з вогню і остудити.
Додати мінеральну воду. перемішати і залити маринадом курчат, придавити зверху вантажем, поставити в прохолодне місце на 10-12 годин.
Помістити замариновані курчат в жаростійку форму, налити трохи маринаду і додати масло. Накрити кришкою або фольгою.
Запікати в прогрітій до 200 "С духовці 20 хв., зняти кришку і запікати ще хвилин 20-25 до золотисто-коричневої скоринки.
Сервірувати відразу, щедро поливши часниковим соусом.
Подавати бажано із зеленим салатом і дуже свіжим хлібом з хрусткою скоринкою.
Часниковий соус:
Натертий часник перемішати з водою, лимонним соком, маслом, перцем і сіллю, дати настоятися.