Бабусині страви: "Курчата з часниковим соусом"

Бабусині страви: "Курчата з часниковим соусом"

Інгредієнти:

  • 2 курчат по 800 гр. (розрізати навпіл)
  • маринад:
  • 500 мл.води
  • 1 ст.л.коричневого цукру (меду)
  • 3 повних ст.л. солі
  • 50 мл.винного оцту
  • 4-5 лаврових листочка
  • перець горошком
  • 500 мл. сильно газованої столової або мінеральної води
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • часниковий соус:
    1 головка часнику
    50 мл.оливкової (рослинної) олії
    сік 1 крупного лимона
    50 мл.води
    сіль, чорний перець
    трохи перцю чилі

  • Спосіб приготування:

    Маринад:
    Помістити в каструлю воду, цукор (мед), сіль, перець, оцет і лавровий лист, довести до кипіння, зняти з вогню і остудити.
    Додати мінеральну воду. перемішати і залити маринадом курчат, придавити зверху вантажем, поставити в прохолодне місце на 10-12 годин.
    Помістити замариновані курчат в жаростійку форму, налити трохи маринаду і додати масло. Накрити кришкою або фольгою.
    Запікати в прогрітій до 200 "С духовці 20 хв., зняти кришку і запікати ще хвилин 20-25 до золотисто-коричневої скоринки.
    Сервірувати відразу, щедро поливши часниковим соусом.
    Подавати бажано із зеленим салатом і дуже свіжим хлібом з хрусткою скоринкою.

    Часниковий соус:
    Натертий часник перемішати з водою, лимонним соком, маслом, перцем і сіллю, дати настоятися.