Бабусині страви: "Картопляні котлети в паніровці з крекерів"

Бабусині страви: "Картопляні котлети в паніровці з крекерів"

Інгредієнти:

  • Картопля велика - 6 шт
  • Яйце -1-2 шт
  • Масло вершкове - 2-3 ст.л.
  • Кінза - середній пучок
  • Коріандр - 1 ст.л.
  • Чорний перець горошком - 0,5 ст.л
  • Сіль
  • Крекери солоні - 8-10 шт
  • Олія рослинна для смаження

  • Спосіб приготування:

    Картоплю вимити щіткою, покласти в каструлю, залити водою, довести до кипіння і варити 40-45 хвилин.
    Насіння коріандру і перець покласти на розігріту суху сковороду, і обсмажувати на середньому вогні, струшуючи 2-3 хвилини. Потім, покласти в ступку (або блендер), додати сіль, Разтереть досить дрібно.
    Одну чайну ложку спецій відкласти окремо (для панірування).
    Готову картоплю відкинути на друшляк, обдати холодною водою, очистити від шкірки і розтовкти (блендер не використовувати!). Додати розтерті спеції, вершкове масло, яйця, нарубану кинзу, і змішати все до однорідної маси. Якщо потрібно досолити. Поставити картопляну масу на 15-20 хвилин у холодильник, з охолодженої маси краще ліпляться котлети.
    Подрібнити крекери в блендері (або ступці), додати до них відкладену 1 ч.л. спецій, перемішати.
    Дістати картопляне пюре з холодильника, руки змазати рослинноюю олією, наліпити котлетки, розміром з яйце.
    Обваляти котлети в суміші з крекерів зі спеціями.
    Розігріти в невеликій сковороді рослинну олію шаром приблизно в 1.5 см. Обсмажити котлети невеликими порціями на сильному вогні до золотистого кольору, по 2 хвилини з кожного боку.
    Готові котлети викладайте на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.