Маміни секрети "Домашній твердий сир"

Маміни секрети "Домашній твердий сир"

Інгредієнти:

  • домашній сир, - 1 кг
  • молоко - 1,5 л
  • сода - 1 ч. ложка
  • сіль - 1 ч. ложка
  • яйце - 1 шт
  • вершкове масло - 100 г

  • Спосіб приготування:

    Сир покладіть в каструлю, залийте молоком і поставте на слабкий вогонь. Варіть до такої консистенції, поки сир почне в’язатися за ложку.

    Відкиньте сир на друшляк і ретельно відіжміть.

    Додайте яйце, соду, сіль, вершкове масло. Поставте на слабкий вогонь і варіть, поки маса не стане схожою на розплавлений твердий сир (чим довше будете варити, тим твердішим вийде сир), приблизно 5-10 хвилин.

    У застелену плівкою форму вилийте сир і охолодіть.

    Сироватку не виливайте, на її основі можна спекти дуже смачні млинці.