Бабусині страви: "Італійський весільний суп"

Бабусині страви: "Італійський весільний суп"

Як тільки повіє прохолодою, приходить пора готувати суп - смачний і легкий у всіх відносинах суп. Вам дуже сподобається! Дуже важко простежити походження італійського весільного супу. Цей суп, варіант minestrone з фрикадельками, був спочатку повязаний з весіллями. В Італії суп називають ministra maritata. Maritata-перекладається як шлюб. Італійські весільні супи відносяться до часів римлян. Додаткове назву для супу - pignato grasso.
Інгредієнти:

  • для фрикаделек:
  • 250 гр. змішаного фаршу / свинина + телятина /
  • 50 гр. м’якоті білого хліба / замочити і віджати
  • 1 маленька цибулина / натерти на тертці /
  • 1 невеликий зубок часнику / через прес
  • жменю сухих білих грибів / замочити і дрібно порізати
  • сіль, перець
  • для супу:
  • 2 літри овочевого або м'ясного бульйону
  • 3-4 ст.л. оливкової олії
  • 1 дрібно нарізана цибулина
    1 морквина / нарізати кружечками /
    300 гр. свіжого шпинату / нарізати крупно /
    1 велике яйце
    дрібно нарізана зелень петрушки і селери по 3 ст.л.
    сіль, перець
    тертий сир Permigano Reggaito для сервіровки

  • Спосіб приготування:

    З даних інгредієнтів приготувати фарш і сформувати з нього 12 великих фрикаделей.
    Обсмажити цибулю, часник та моркву протягом 5 хв. Додати шпинат і тушкувати ще 3-4 хв, постійно помішуючи.

    Залити бульйоном. Дати закипіти і помістити в суп фрикаделі. Варити 20-25 хв.
    Потім прибравши вогонь до мінімуму, додати зелень петрушки і селери.
    Яйце збити. Обережно додати до нього кілька ложок бульйону з супу. Перемішати і влити тонесенькою цівкою в суп, що вариться. Зняти з вогню і дати настоятися.
    Сервірувати суп, посипавши зверху тертим сиром і зеленню. Можна додавати трохи лимонного соку, але це вже справа смаку!