Бабусині страви: "Пісочне печиво"

Бабусині страви: "Пісочне печиво"

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • 400 г. борошна
  • 200 г. вершкового масла
  • 1 жовток
  • 250 г. цукру
  • 1/4 ч.л. солі
  • Для суфле:
  • 6 шт. білків
  • 200 г.цукру
  • 3-4 ст.л. солодкого малинового варення
  • (або 300 г. червоної смородини і + 200 г. цукру)

  • Спосіб приготування:

    Цукор замішуємо з жовтком. Додаємо вершкове масло, натираючи його на крупній тертці. Всипаємо борошно і замішуємо тісто пісочне. Відправляємо його на 30-40 хвилин у холодильник. Потім тоненько розкачуємо і формуємо печиво будь-якої вподобаної форми. Обов'язково пісочне тісто проколюємо виделкою в декількох місцях. Приступимо до приготування суфле. Білки збиваємо в міцну піну, потім додаємо цукор і варення. Печиво поміщаємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Коли воно вже трохи пожовтіє, виймаємо. Зверху викладаємо суфле і знову відправляємо в духовку на 10 хвилин. Слідкуйте, щоб суфле, не потемніло, а залишалось рожевиго кольору. Пісочне печиво готове.