Інгредієнти:
2 зубчики часнику
1 ч.л. цукру
2-3 ст.л. лимонного соку
Спосіб приготування:
1. Перш за все нам знадобиться вода.
2. Моркву нарізати тонкою соломкою, цибулю посікти. У каструлю влити рослинну олію, розігріти, опустити цибулю і моркву і тушкувати 3-4 хвилини. Сушені гриби промити і попередньо замочити, воду з-під вимочених грибів можна використовувати для бульйону. Гриби тушкувати разом з морквою та цибулею.
3. Нарізати соломкою буряк і додати в каструлю. Додати цукор і лимонний сік, щоб зберегти колір. Якщо буряк попередньо відварений, то тушкуємо все хвилини 3, якщо буряк сирий - то хвилин 7.
4. Нарізати соломкою картоплю, нашаткувати капусту і додати в каструлю в цій же послідовності, влити 1 стакан води. Варити на повільному вогні хвилин 10.
5. За пару хвилин до готовності додати нарізаний перець, посолити. Долити киплячу воду і довести до необхідної консистенції. Як тільки закипить - зняти з вогню, всипати дрібно нарубану зелень і часник. Кришку каструлі щільно не закриваємо, інакше колір борщу не буде насиченим.