Бабусині страви: "Рулет з маком"

Бабусині страви: "Рулет з маком"

Інгредієнти:

  • Для тіста потрібно:
  • 200 мл. молока
  • 35 гр. масла
  • 2 ст. л цукру
  • 1 ст. л олії
  • 1 яйце
  • 1 ч. л солі
  • 1 ч. л ваніліну
  • 1 ч. л дріжджів
  • 250 мл. борошна
  • Для начинки нам потрібно:
    200 гр. маку
    5 ст. л цукру
    1 яйце
    150 гр. родзинок
    400 мл. води
    50 гр. масла
    1 яйце

  • Спосіб приготування:

    Підігріваємо молоко. В теплому молоці розчиняємо дріжджі.
    Розтоплюємо масло, переливаємо в миску, додаємо сіль, цукор, ванілін, яйце та олію. Все ретельно перемішуємо.

    В молоко додаємо стакан борошна, перемішуємо, додаємо суміш з маслом, поступово додаючи ще стакан борошна.
    Тепер починаємо замішувати тісто, додаючи борошно до того часу, поки тісто не перестане прилипати до рук. Кладемо тісто в миску, змазану олією, накриваємо рушником і в тепле місце на пів години.
    Заливаємо мак водою та доводимо до кипіння. Після цього забираємо з вогню, даємо настоятися близько 10 хвилин. Після цього воду акуратно зливаємо.
    Заливаємо родзинки окропом на 10 хвилин.
    До маку додаємо цукор, родзинки та одне яйце, все добре перемішуємо.
    Беремо велику форму для випікання та розрівнюємо тісто до країв. Змащуємо олією і викладаємо нашу начинку. Завертаємо в рулет і кладемо назад у форму. Змащуємо рулет яйцем, робимо декілька проколів виделкою. Випікаємо при 180С близько 35-45 хвилин до рум’яної скоринки.
    Подаємо наш рулет нарізаним на скибочки та посипаним цукровою пудрою.