Інгредієнти:
5 мл коньяку
Спосіб приготування:
Спочатку необхідно зварити цукровий сиропчик. Для цього додаємо до цукру 3 ст. ложки воли і варимо на дуже маленькому вогні, постійно перемішуючи до повного розчинення цукру. Коли сироп трішки охолоне, додаємо в нього мед і знову усе ретельно перемішуємо.
Додаємо гвоздику та кардамон.
Коли сироп повністю охолоне спеції можна витягнути.
Розбираємо яйця на жовтки та білки. Розтоплене масло розтираємо з жовтками і потім додаємо до сиропу.
Все ретельно перемішуємо.
До борошна додаємо корицю, сіль та соду.
Додаємо яєчно-медову суміш та замішуємо пухке тісто.
Тісту неодмінно даємо настоятися близько 1 години.
Розкачуємо тісто, нарізаємо на смужки та з кожного шматочка розкачуємо півмісяць. Викладаємо печиво на форму для запікання.
Випікаємо при 200 С у духовці до золотистого кольору близько 20 хвилин. Після цього виймаємо з духовки та даємо охолонути.
На паровій бані розтоплюємо шоколад, додаємо коньяк та перемішуємо.
Кожен край півмісяця змащуємо шоколадом та ставимо у холодне місце, щоб шоколад застиг.