Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Сушену морську капусту (найзручніше з аптечного пакета) всипати в літрову банку, залити крутим окропом, накрити серветкою і протягом декількох годин дати набухнути.
2. Перемолоти всі прянощі, змішані разом, в кавомолці. Пряне борошно всипати в набряклу капусту і ретельно перемішати.
3. Головки цибулі очистити і нашаткувати як можна дрібніше. Якщо ви любите часник, можете додати 4-5 зубків.
4. Цибулю ретельно вмішати в соус, додати рослинну олію за смаком. Вимісити ложкою, якби забиваючи повітря в соус. На наступний день соус готовий. Він може зберігатися в холодильнику 10-15 днів, але кожен раз при вживанні його можна видозмінювати.
5. Викладіть порцію, яку ви намітили використати в салатну миску або просто в глибоку тарілку і змішайте зі склянкою попередньо дрібно нашаткованої городньої зелені.
Допустима суміш будь-яких городніх культур (листя буряка, ріпи, редьки, редиски, кропу, фенхеля, огіркової трави і навіть тих трав, які ми звикли вважати бур'янами: мокриці, сниті, кислиці, суріпки).
Можна взяти також молоде листя липи, аґрусу, смородини. Не забудьте і про весняних цариць нашого столу - кропиву і кульбабок.