157 день жахіття, влаштованого російськими терористами

157 день жахіття, влаштованого російськими терористами

1. Безумовно, події цього дня починають абсолютно новий етап війни. Росіяни перейшли черговий Рубікон, моральні цінності Гітлера Путін вже наздогнав, Путіна зараз перевершують тільки вбивця власного народу камбоджієць Пол Пот та керманич гуннів - Аттіла. Бомбардування мирних міст 24 лютого нам здавалося найбільшим жахом, який міг статися в 21 столітті. Піднята Путіним планка жорстокості з вбивствами мирного населення в Бучі та Бородянці привернула увагу всього світу, зламавши блокаду нашої країни щодо постачання сучасної зброї, крім танків та ПВО. Потім були чергові докази, що ми маємо справу не просто з військовим злочинцем, а з терористом номер один у світі - знищення мирного населення Маріуполя; Кременчук, Вінниця, щоденні вбивства у Харкові та Миколаєві. Світ поступово звикає до того, що в Україні вбивають мирне населення, перестає адекватно оцінювати кожний злочин, переймається власними проблемами на тлі того, що коїться тут.

2. Коли почалися масові вбивства армією РФ та ЧВК Вагнер (до речі, ми ж розуміємо, чому «Вагнер» : його музику використовували нацисти як підтримку своєї боговибраності) в Сирії, світ не міг розібратися, де ІДІЛ, де Асад, де Путін. Велика кількість учасників війни давала змогу Росії під акомпанемент куплених лівацьких та правих ЗМІ Європи та Америки прикидатися миротворцем перед наївними громадянами Заходу. Знищення пам'яток культури , бомбардування мирного населення для створення постійного потоку біженців в Європу, жахливі катування сотень людей - це було тільки тренування перед українською кампанією "другої армії світу". Саме тут з'явилася нова свастика - символ Z, який став пропагандистським російським знаком, що дозволяє і в середині власної країни відділяти "своїх" від тих, хто зберіг у собі хоч якісь моральні заперечення. Коли виявилося, що швидка перемога неможлива, росіяни вибрали тактику випаленої землі.

3. Коли радянський підводник Маринеско, командир підводного човна, Герой Радянського Союзу, який у цивілізованому світі вважається військовим злочинцем, спочатку, у січні 1945 року, знищив транспорт "Вільгельм Густлофф" на борту якого були, за різними оцінками, від 5’700 до 10’300 біженців, поранених та курсантів (але 80% - саме діти, жінки, літні люди); а потім, у лютому 1945, транспорт "Генерал фон Штойбен", на якому було більше 3’500 поранених, радянське командування сприйняло це, як велику перемогу радянського підводного флоту. Його ім'ям називали вулиці, досі в центрі Одеси існує узвіз Маринеско та меморіальна дошка.

Коли радянські кати знищували тисячі польських військовослужбовців, навіть сталінська каральна машина намагалася про це мовчати.

4. Те, що відбулося вчора - це пряме порушення не тільки міжнародних конвенцій, а спроба зробити співучасниками власних злочинів Міжнародний Червоний Хрест та ООН, які виступили гарантами прав військовополонених при виведенні українських військових з Азовсталі в Маріуполі.

Спочатку в мережу було злите відео з катуванням українського військового росіянами (немає різниці, це регулярна армія, кадирівці, лнр-івці чи чвк Вагнер) з відрізанням статевих органів. Це, безумовно, саме частина загальної операції залякування українського населення та військових, перший акт трагедії. У другому акті - українські військовополонені з Маріуполя були переведені в окремі приміщення на території тюрми у селищі Оленівка на Донбасі, яке було підірвано вибухівкою, за попередніми даними, або розстріляно російською артилерією. Десятки захисників України вбито, частина знаходиться у госпіталях після поранень, спричинених цим вибухом.

Що це було? По-перше, маючи пропагандистську кампанію в середині країни, якою азовці подавалися, як нелюди, яких не можна обміняти; та міжнародні зобов'язання щодо обміну саме цих наших героїв; керівництво Росії легко і цинічно розв'язало цю проблему. По-друге, показало українцям, що чекає на наших героїв у російському полоні. По-третє, показало власним військовим, що краще до полону не потрапляти, тепер обміни будуть ускладнені. По-четверте, це організована спроба показати тій частині світу, яка слухає росіян, що це зробили самі українці тими клятими хаймарсами, що надали США, щоб знищити гордість української армії, азовців, створити внутрішній конфлікт у нашому суспільстві. Жоден охоронець, жоден росіянин не постраждав від цього "потрапляння хаймарсів" - дивно. І по-п‘яте. Цей, черговий етап нового рівня конфлікту, є також спробою відволікти російське суспільство (і це, мабуть, є головним у створеній російським військово-політичним керівництвом трагедії) від того, що, завдяки отриманню сучасної зброї, військовим навичкам та сміливості українських воїнів, ворога зупинено вже на всіх ділянках фронту; і постало питання про звільнення окупованих агресором територій. Було створено штучну "перемогу", яку тепер будуть обговорювати у російських пропагандистських ЗМІ замість Антонівського мосту та постійної "бавовни" на складах з боєкомплектом.

5. Висновки для Західного Світу і України.

Безумовно, те, що відбулося, має стати підставою для термінового скликання засідання Ради Безпеки ООН. Безумовно, ми побачимо чергові викрутаси російських представників під час обговорення. Але використання цього майданчика - можливість показати всьому світу, "ху із ху" перед ключовим моментом в обговоренні керівництва США щодо визнання Росії "державою, що підтримує тероризм". Саме цей статус повинен зупинити більшу частину торговельних операцій з Росією та російськими товарами. Це - страшна санкційна зброя, проти якої виступають майже відкрито європейські союзники США, адже операції з товарами, що походять з території держави-терориста, стають предметом зворотніх санкцій, як і операції щодо постачання до такої держави. Так, це рішення призведе на який час до колапсу економік тих країн, що намагаються відсидітися за спиною союзників, де-факто підтримуючи агресора - Угорщини, Німеччини, Греції та інших. Це рішення призведе до суттєвих зрушень у світовій торгівлі, в Китаї та Індії, в Єгипті та Ізраїлі.

І друге. У часи, коли продовжують точитися дискусії про постачання Україні танків, літаків, сучасних радарів, саме максимальне привертання уваги до правди може переламати тенденцію до обмеження постачання нашим військовим відверто наступальної зброї.

Всі, кожен з тих, хто має відношення до того, що відбулося, - не просто військові злочинці. Це військові злочинці, для яких трибунал у Гаазі буде найгуманнішим з фіналів. Хочу нагадати про дії Ізраїлю з пошуку і знищення гітлерівських потвор по всьому світу.

Україна Переможе!

Слава Україні!

Героям Слава!

Смерть Ворогам!

Україна понад усе!

Красовицкий Александр