Бабусині страви: "Голубці з грибами в мультиварці"

Бабусині страви: "Голубці з грибами в мультиварці"

Інгредієнти:

  • гриби (сушені) - жменя
  • перлова крупа - 100 г
  • капустяне листя - 8-10 шт
  • морква - 2 шт
  • цибуля - 3 шт
  • грибний бульйон - 150 мл
  • рослинна олія - для смаження
  • сіль і чорний мелений перець - за смаком
  • зелень кропу - для прикраси
  • кетчуп - для подачі

  • Спосіб приготування:

    Сухі гриби промийте, залийте водою і вимочіть. Відваріть і залиште в бульйоні на ніч.

    Промийте і замочіть на ніч перлову крупу.

    З грибів злийте бульйон в окрему миску (він нам ще знадобиться). Гриби дрібно нашаткуйте.

    Цибулю очистіть і подрібніть. Одну моркву очистіть і дрібнопорыжте. Разом з грибами викладіть в мультиварку, додайте пару ложок рослинної олії.

    Перлову крупу відваріть в підсоленій воді протягом 10 хвилин. Перловку додайте до грибів, посоліть, поперчіть і включіть режим «випічка» на 20 хвилин.

    Листки капусти відваріть в підсоленій воді.

    Приготовлену начинку загорніть в капустяне листя.

    На великій тертці потріть одну моркву. Одну цибулину поріжте півкільцями.

    Голубці викладіть в мультиварку, посипте морквою та цибулею. Влийте грибний бульйон, встановіть режим «тушкування» і готуйте 1 годину. Готову страву прикрасьте зеленню кропу і подавайте з кетчупом.