"Припинення вогню для початку переговорів між Україною і Росією" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Припинення вогню для початку переговорів між Україною і Росією" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Влада стверджує, що Орбан пропонував домовитися про припинення вогню для початку переговорів між Україною і Росією. При цьому був улесливий, аж солодкий. Ну й, за твердженням влади, був посланий.

Не хочу оцінювати правдивість цих слів. Але зовні ситуація виглядає дивовижно. Бо це означає, що Пуйло закликає до переговорів не тільки у формі грубіянських заяв, а й через своїх людей серед відомих європейських політиків - і там йому вже не треба чотири області, лише припинення вогню на невизначений термін. Хоча Пуйлу зараз сам Бог велить дотягнути війну до виборів у США і тоді...

А тут ще заяви їхніх економічних міністрів про те що крайні санкції убивають їхню економіку. Я розумію, що таких заяв було чимало, але паніка в Росії через санкції проти Московської біржі - факт.

А тут ще останнім часом щось неймовірне робиться на РосТБ. Одна за одною в їхньому ефірі стаються заяви, що російська армія небоєздатна, що форсірувати Дніпро для окупантів нереально, що втрати у росіян захмарні, що їхні воєнкори брешуть тощо.

На такому тлі стає очевидно, що Пуйло насправді благає про замирення, бо бачить що війна на виснаження виснажить його, а не нас. Нам допомагає весь світ. Навіть Трамп далеко не факт що перестане нам допомагати - в часи Порошенка він допомагав добряче. А Москві доводиться сподіватися лише на себе і на контрабанду.

Наразі наше керівництво заявляє, що пропозиції Орбана воно послало. Не в останню чергу тому, що сам візит Орбана викликав скандал. Бо раніше зелена влада так заповзято звинувачувала Петра Порошенка в намірах (нібито - !!) переговорів з Орбаном, що коли Орбан приїхав реально спілкуватися з Зеленським - посипалися питання і підозри.

Ну, що зелені категорично не вміють мислити стратегічно, я писав давно. На тому і погорять