"Переговори у ЦЬОМУ РОЦІ? Референдум - ПІДСТАВА. Єрмак - проблема чи щастя Зеленського?" - Віктор Бобиренко

"Переговори у ЦЬОМУ РОЦІ? Референдум - ПІДСТАВА. Єрмак - проблема чи щастя Зеленського?" - Віктор Бобиренко

Борислав Береза з політологом, керівником експертної групи Бюро аналізу політики Віктором Бобиренком обговорюють найактуальніші теми дня.

- В інтерв'ю американському Bloomberg Зеленський заявив, що відкинув пропозицію Орбана щодо припинення вогню, а питання миру між Україною та РФ може бути вирішено на Другому саміті миру, на який, можливо, буде запрошений і Путін. Чи приїде Путін на саміт та чи будуть там якісь мирні домовленості і на яких умовах? Чи може ці домовленості вже існують?

- Мені здається, що українців вже готують до миру з Росією і, можливо з втратою деяких територій. У цьому ж інтерв'ю Зеленський заявив, що він не може піти на злочин - змінити Конституцію, яка гарантує цілісність територій України. Але также він сказав, що треба зрозуміти думку народу України з цього приводу. “Тому що народ є власником України”. Про що це свідчить? Банкова все ж готова піти на територіальні поступки, але хоче перекласти відповідальність за це рішення на народ?

- В інтерв’ю все тому ж Bloomberg Зеленський заявив, що Єрмак потужний менеджер у його команді, а всі нападки на нього - це атака на самого Зеленського і його команду. Чому президент почав захищати Єрмака?

- Мар'яна Безугла - торпеда, яку в ОП технологично роблять берегинею військових з метою потім це використати на виборах. То чи варто медійникам запрошувати її, щоб допомагати планам ОП, враховуючи функцію Безуглої як головного дискредитатора військових.

- В Україні закриття ФОПів зросло на 54%, а компаній на 15% у зрівнянні з 2023 роком. Про це свідчать дані YouControl.Market. Лідером із кількості закритих ФОПів є Київ понад 12 тисяч. За це можна подякувати потужного економіста Гетманцева? Схоже, що його реформи добряче “общипали гуся”, як він сам казав про український бізнес.

- Не заважаючи на масове закриття ФОПів, Рада планує підняти податки та вже схвалила законопроєкт про підвищення акцизів на пальне. Про це заявив нардеп Железняк. Чи не призведе це до збільшення цін на майже всі продукти, товари та послуги? Нам чекати нової інфляції?

- Залужний нарешті виїхав з України до Великої Британії для виконання обов’язків посла. З чим була пов'язана затримка та яку користь Україні зможе принести посол Залужний?

- Заміна Залужного Сирським не призвела до великих успіхів на фронті. Сьогодні стало відомо, що ЗСУ відійшли з мікрорайону "Канал" у Часовому Яру. Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин каже, що сили оборони зайняли більш вигідні позиції, але ворог продовжує тиснути. Зеленський заявив, що у резерві стоїть 14 неукомплектованих бригад, які все ще не отримали обіцяну західну зброю. Що відбувається на фронті? Які у нас перспективи?