Бабусині страви: "Апельсиновий кекс з журавлиною"

Бабусині страви: "Апельсиновий кекс з журавлиною"

Інгредієнти:

  • вершкове масло - 200 г
  • цукор - 200 г
  • яйця - 4 шт
  • сметана - 200 г
  • борошно - 270 г
  • розпушувач тіста - 1,5 ч. ложки
  • журавлина - 150 г
  • сік і цедра 1 апельсина

  • Спосіб приготування:

    Вершкове масло кімнатної температури збийте з цукром і апельсиновою цедрою.

    Продовжуючи збивати, додайте по одному яйця.

    Підмісіть сметану і апельсиновий сік.

    В останню чергу підмісіть борошно з розпушувачем тіста. Додайте журавлину і акуратно перемішайте.

    Вилийте тісто в прямокутну форму для кексів. Випікайте кекс у духовці при температурі 175 °C приблизно 1 годину. Готовність перевірте сірником.