"Глава угорського МЗС Сійярто анонсував наступного тижня мирні кроки по Україні" - Олег Шарп

"Глава угорського МЗС Сійярто анонсував наступного тижня мирні кроки по Україні" - Олег Шарп

Він опублікував у соцмережах пост про перший тиждень головування Угорщини в ЄС, заявивши, що наступні півроку будуть «місією миру».

"Неділя, закінчився перший тиждень угорського головування в союзі та засідання уряду одночасно. Тепер усі можуть бути впевнені в тому, що наступні шість місяців будуть місією миру, щоб нарешті забезпечити мир у нашому регіоні. Місія миру триває і навіть стає сильнішою, тому я прошу європейських політиків, які підтримують війну, пристебніть ремені та стежте за оновленнями наступного тижня", - заявив міністр.

Раніше Орбан анонсував якийсь сюрприз на понеділок.

Що відбувається? Трамп і Сі починають роздільно використовувати Орбана так, як Єрмак використовує Безуглу. Наміри зрозумілі, незрозумілі лише послідовність кроків і залученість Зеленського у цей процес. Але я підтверджую, що розігрується лише прелюдія, основна частина музикального твору розпочнеться після виборів у США.

Є думка, що Орбан, як голова держави, яка грає мінімальну роль у світовій політиці, ніхто і звати його ніяк - мовляв, його політична вага прагне до нуля.

Все так, але є одне але… Це єдиний європейський політик, який підтримує одночасно дружні стосунки з такими одіозними важковаговиками, як путін, Сі та Трамп. Саме це робить його роль ексклюзивною.

Іншими словами, якщо справа дійде до якихось перемовин чи змовин (а особливо, якщо виграє Трамп - цього виключити ми не можемо), Орбан може стати таким собі Табакі при декількох Шер-ханах.

Ще раз кажу, угорський премʼєр у світових розкладах - це як наша Безугла в українських. Що у їх хазяїв в голові, у Орбана та Безуглоі буде на язиці. Так що я б уважно слідкував за рухами цього Табакі - він барометр табору тих, хто хотів би вирішити проблему України за рахунок самої України.