Бабусині страви: "Різотто з грибами"

Бабусині страви: "Різотто з грибами"

Інгредієнти:

  • рис: 320 г
  • гриби: 400-500 г
  • цибуля: 1 шт.
  • вершкове масло: 40 г
  • твердий сир: 40 г
  • сіль, чорний мелений перець, кмин: за смаком

  • Спосіб приготування:

    Свіжі гриби почистити, помити, порізати тонкими пластинками. Сир натерти на тертці.

    Цибулю нарізати кубиками або півкільцями і підсмажити на половині вершкового масла. Додати до цибулі гриби, кмин, сіль, перець і тушкувати на невеликому вогні. Коли рідина, що утвориться, випарується, залити гриби невеликою кількістю окропу і тушкувати ще 20 хвилин, за необхідності доливаючи воду.

    Рис залити невеликою кількістю окропу і залишити на 5-10 хвилин, щоб увібрав воду. Опісля кілька хвилин підсмажувати його на середньому вогні на решті масла. Додати рис в посудину з грибами, за необхідності ще досолити, залити окропом так, щоб покривав рис і тушкувати на невеликому вогні 20-30 хвилин.

    Подавати різотто гарячим, посипавши тертим сиром.