"ВЛАДО, ЯКІ ТВОЇ ПЛАНИ?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ВЛАДО, ЯКІ ТВОЇ ПЛАНИ?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Я багато разів ставив одне й те саме питання, відповідь на яке я дуже хочу почути від влади. Я хочу знати - які плани ми маємо на найближче майбутнє? Як влада бачить для себе завершення війни? Що вона збирається для того робити, а чого робити не мусить?

Я не розумію, що влада собі планує?

Ми всі гралися в комп'ютерні ігри-стратегії і всі там будували міста і фортеці. Тому ми всі знаємо, успішне поселення (місто, громада, держава) це те, що здатне саме себе прогодувати, захистити і забезпечити засобами виробництва і захисту. Так, не всі держави можуть виробити все необхідне, тому аби необхідне купити, держава або громада, мусить виробляти те що зможе вигідно продати. Всі в курсі?

Ба-більше. За президента Порошенка я бачив як держава зміцнювалася і розвивалася. Прибутковими стали Укрзалізниця, Нафтогаз, океанський флот. Банківська система досягла рекорду прибутковості. Армія вдягала нову форму. Армія отримувала новий сухпай у вакуумпакетах - нічого кращого в армії не їв.

Нині ситуація стоїть неймовірно гостро. Трапилася мені днями стаття депутата Ростислава Павленка (ЄвроСолідарність) де детально було розписано, чому почати опиратися на власні сили для нас зараз конче потрібно. Чому?

А просто тому що ми хочемо вижити. І нам уже чітко показали, що допомога Заходу завершитися може миттю. Півроку ми сиділи на снарядному голоді, не відаючи - відновлять нам допомогу чи не відновлять. Добре що відновили, а якби ні?

А інший приклад. Два роки влада палець о палець не била для забезпечення енергетичної незалежності. Результат - розстріляні ворогом Зміїівська, Трипільська та Курахівська ТЕС. Міста без світла. І нині енергетики... запускають об'єкти малої генерації в регіонах - аби не знищили. Можна дізнатися чому цього не робили два роки тому?

І головне, ми завжди знаємо хто винний - винний Захід. Тому що не дав нам ППО, не дав нам зайвих пару мільярдів доларів. За те що не воює за нас, зрештою. Все вірно?

Так, то правда, Захід зброї нам дає більш-менш достатьно для оборони, але явно недостатньо для перемоги. Захід думає в першу чергу про свої інтереси, а не про наші - ласкаво прошу у світ дорослих.

А самі ми виробляємо недостатньо - палкий привіт тим, хто заявляв "навіщо власні виробництва, їх розстріляють - треба брати у Заходу". Як, береться?

Є інша правда, Захід забороняє нам бити в глибину Росії їхньою зброєю, але не забороняє нашою. Де наші "Вільхи", "Нептуни" та "Громи"? Агов!

Якщо Захід не хоче нам допомагати достатьно, сам Бог нам велів допомогти собі самим. Дякувати Заходу за допомогу і просити більше. Але водночас виробляти самим все що ми можемо виробляти від ширвжитку до зброї.

Опозиція про необхідність розвивати українську промисловість говорить постійно. А щойно про те саме заговорили представники США - Пенні Пріцкер і Бріджит Брінк. Представники США взагалі заявили, що Україні не податки треба підвищувати, а сірі схеми долати - і грошей буде хоч залийся. Простіше - "кризи нема, вони просто крадуть наші гроші".

Що заважає владі почати діяти в цьому напрямку? По-перше, некомпетентність, вони досі сприймають державу як тупе гумористичне шоу. По-друге, політична пиха зеленої влади.

Від роду-віку відомо, не вмієш сам - спитай того хто вміє. Запроси того хто вміє. Під час війни нормально створити з опозицією Уряд національної єдності і розділити відповідальність.

Але який там уряд? Ми досі не знаємо планів влади на найближче майбутнє. Що вони бачать перемогою? Скільки людей планують мобілізувати? Як бачать розвиток економіки і в яких галузях, і до якої міри збираються підвищувати податки?

Влада, агов! Повідом будь ласка, що ти собі плануєш? Якщо плануєш, звісно.

З приводу того що екс-нардеп Деркач балотується в російську Раду федерацій у мене коментарій простий.

Коли Деркач оприлюднив склепані на колінці записи "Абнімаю - жму руку" противники Петра Порошенка радісно заволали - так, це воно, це підтвердження! Нікого не зацікавило що оприлюднив оті записи випускник Академії міністерства безпеки Росії і член міжсоборної присутності РПЦ - уявіть як така особа має ненавидіти Петра Порошенка.

Коли Мінюст СЩА відкритим текстом заявив: "Деркач - агент Москви" цього так само ніхто не помітив. Противники Порошенка радісно продовжували волати: "Обіймаю - жму руку!"

Я просто переконаний, що зараз, коли Деркач от-от стане депутатом Ради федерацій РФ, противники Порошенка так сама волатимуть "Обнімаю - Жму руку!" Навіть якщо Деркач позуватиме під російським триколором з автоматом серед замучених українських полонених - і тоді будуть.

Бо противникам Порошенка байдуже хто такий Деркач. Ними керує ненависть до Порошенка - класова (до мільйонера), ненависть невдачника (до успішної людини), ненависть тих хто перебіг з прихильників Порошенка бо обіцяли більше.

Вони всі ненавидять Порошенка. І ненависть їх така, що вони ладні цитувати Деркача і не помічати, хто такий Деркач. Вони Шарія та Бойка цитують коли треба - який там Деркач?