"Мінські угоди були колективною пасткою України і Заходу" - Джон Сміт

"Мінські угоди були колективною пасткою України і Заходу" - Джон Сміт

Єрмак корчить з себе великого переговірника. Але базікання ларьочніків елементарно розмазати фактами.

Просто відкриваємо стенограму засідання Совєта бєзопасності РФ від 21 лютого 2022 року (3 дні до вторгнення), на якому путін, лавров, козак, матвієнко і наришкін плачуться, що Мінські угоди це - ПАСТКА ДЛЯ РОСІЇ.

Лавров: "По Украине в целом (Западом) выражена в этих документах поддержка минскому Комплексу мер, но в абсолютно таком «стерильном» ключе без какой-либо готовности заставить Киев, добиться от Киева выполнять положения этого важнейшего документа."

"Это - единственный конфликт, где одна из сторон отказывается разговаривать с другой, и это полностью поддерживается Западом".

Володін: "депутаты считают, что Киев умышлено затягивает и саботирует Минские договоренности."

Матвієнко: "нас никто не слышал. Шла имитация исполнения Минских соглашений. Бесконечные заседания, стало очевидно, что киевский марионеточный режим не хоче и не может ничего решить".

І все засідання фактично про це ниття.

В.Путин: Хорошо. Тогда у меня ещё, можно сказать, в этой части заключительный вопрос. Скажите мне и коллегам Ваше мнение: киевские власти будут выполнять Минские соглашения или нет?

Д.Козак: При обычном развитии событий не будут, не будут никогда.

Ось і все. Порошенко створив для України і будь-якої влади після нього непробивні переговорні умови: Україна ніколи не буде виконувати нічого і це повністю підтримується Заходом, а одночасно - повна вимога світу до Росії виконати все.

А ось інший шматок. Тут Путін з Козаком плачуться про конкретні 3 пункти, як путін вважав, вигідні їм і невигідні нам, які роками мусолили в Україні Білецькі і Арестовичі:

В.Путин: Что касается пунктов, поясните нам ещё раз, пунктов 9, 11, 12: там написано, что решения должны приниматься в диалоге с…

Д.Козак: В консультациях и обсуждениях.

В.Путин: …С консультациями и в диалоге с этими республиками. Что по этому вопросу?

Д.Козак: Считают, что, вопреки тому что написано – уже все знают, наверное, вынуждены были даже Кембриджский толковый словарь английского языка привозить в Берлин в последний раз, – это не является требованием о прямом диалоге. Обсуждения и консультации не означают прямой диалог между Донбассом и Киевом по политическим вопросам урегулирования.

Парам-парам-пам! Вжіу! Журнал Єралаш.

Професійний дипломат Порошенко переграв нікчемного чемоданоносца. З путіна на переговорах прямо ржали і привезли йому Кембріджський словник, в якому показали, що ніяких обов'язків України щось там обговорювати з Домбабве і Лугандою НЕ ІСНУЄ.

Єрмак, Зеленський, всі експерти в Україні прекрасно знали про цю картину на переговорах. Але вони брехали суспільству, що "Мінськ нам невигідний", щоб вивести свого кремлівського хазяїна насправді з-під невигідної для нього логіки мінська.

А може Козирь не знав про те, що переговірники і наші союзники тичуть росію носом у нашу логіку?

Та ні. Це саме про статті 9, 11, 12 окремо підтвердив Путіну Макрон.

В 2022 році в той короткий період, коли зелені істерички спробували шизофренічно звинувачувати союзників в нападі на Україну, Макрон через журналістів Le Temps злив записи своїх розмов з Путіним.

Нижче цитата з запису їх розмови за 20 лютого 2022 року - за 4 дні до вторгнення. За 1 день до вищезгаданого засідання Совбезу РФ:

Путін: Послухай, Емманюеле, я не розумію, в чому ваша проблема із сепаратистами. Принаймні вони зробили все необхідне, на нашу вимогу, щоб розпочати конструктивний діалог з українською владою.

Макрон: Щодо того, що ти сказав, Володимире, кілька зауважень. По-перше, Мінські угоди є діалогом з вами, у цьому ти абсолютно правий. У цьому контексті не очікувалося, що основою обговорення стане документ, наданий сепаратистами. Отож, коли твій переговорник намагається змусити українців обговорювати сепаратистську «дорожню карту», він виявляє неповагу до Мінських угод. Сепаратисти — не ті, хто вноситимуть пропозиції щодо [зміни] українських законів.

Путін: Звичайно, ми маємо дуже різне бачення ситуації. Під час нашої минулої розмови я нагадав тобі і навіть зачитав статті 9, 11 та 12 Мінських угод.

Макрон: Вони в мене перед очима! Там чітко написано, що пропозиція України має бути узгоджена із представниками окремих районів Донецької та Луганської областей у рамках тристоронньої зустрічі. Це саме те, що ми пропонуємо зробити. Тож я не знаю, де твій юрист вивчав право. Я просто дивлюся на ці тексти і намагаюсь їх застосувати! І я не знаю, який юрист міг тобі сказати, що в суверенній державі тексти законів складають сепаратистські групи, а не демократично обрана влада.

- "Я не знаю, де твій юрист вивчав право і де ти, баран, вивчав право, бо це ти все сам і підписував".)))

Тобто Путін 21 лютого на Совбезі питає свого Козака: що там по Мінську по виконанню Україною пунктів 9, 11, 12? А в реалі він корчить дурачка, бо за день до цього, вчора, Макрон йому по телефону все відповів: вивчай право, олух, Порошенко тебе розмазав.

Ангела Меркель підтверджує:

"Мінські угоди 2014 року були спробою дати час Україні. Вона також використала цей час, щоб стати сильнішою, як ви можете бачити сьогодні. Україна 2014-15 - це не Україна сьогодні". "І я дуже сумніваюся, що тоді країни НАТО могли зробити стільки, скільки зараз роблять для допомоги Україні"

Просто треба розмовляти мовою фактів.

Тоді базікання нікчем залишаються базіканням нікчем.

Ну і нарешті, цитата президента Франції, який і брав участь у Мінських переговорах – Франсуа Олланда:

 - "Я провів з Порошенком та з пані Меркель численні ночі та дні в переговорах, які відбувалися в різних форматах. І я побачивши з боку Порошенка дуже серйозну і професійну підготовку. Йому притаманні постійність, витривалість і наполегливість."

- "Порошенко невідступно захищав суверенітет своєї країни та розмазав Путіна".

Ось не зовсім точна по тексту, але правдива цитата Олланда.

Просто уявіть контраст на фоні Зеленського, який обговорював в Стамбулі РОЗЗБРОЄННЯ УКРАЇНСЬКОЇ АРМІЇ і (!)кримінальну відповідальність (!)всім патріотам України за пісню "Батько наш Бандера, Україна - мати":

 - (один із пунктів стамбульських угод): «Заборонити із запровадженням кримінальної відповідальності прославлення та пропаганду в будь-якій формі нацизму та неонацизму, нацистського руху та пов’язаних з ним організацій, у тому числі проведення публічних демонстрацій і ходів, спорудження пам’ятників і меморіалів та найменування топонімів, зокрема , вулиці, населені пункти та інші географічні об’єкти».

Ось і все.

Мінські угоди були колективною пасткою України і Заходу, організованою Порошекном для путіна.

Насправді, у агента Козиря завжди було єдине завдання з Центру: вивести Росію з-під логіки виконання Мінську.

От він навіть зараз і старається.

В 2020-22 він намагався невигідну росії логіку Мінських угод підминити логікою формули Лаврова, яку вони чомусь називали "формулою Штанмайєра". В 2022-23 - якісь фількіни "гарантії безпеки", без гарантій і без безпеки. А зараз в 2024 - Єрмак очолив підготовку до саміту миру, в результаті вихолостив "мирний план Зеленського" з 10 непоганих пунктів до 3 оскоплених і привів нас до "переговорів з РФ у листопаді".

Резюмуємо.

На початок 2022 рік ситуація з Мінськими угодами така, що путіна загнали в пастку: з одного боку - Україна на переговорах б'є його вимогою виконувати угоди в нашій логіці або не буде нічого, а з іншого - Франція і Німеччина в розмовах з Путіним наполегливо підтримують логіку України або будуть вічні санкції.

І ось 21 лютого 2022 року банкрот-Путін, завівши Рашку в пастку, намагається вискочити з капкану. Він відкидає Мінські угоди, звинувативши зелених базікал, які постійно патякали своїм ротом, які "угоди Україні невигідні", і нападає на Україну. Путін має надію, що його агентура в Україні все розвалила, роззброїла, відвела війська і оголила напрямки.

І ось тут включається Єрмак і Зеленський - вони дійсно повідкривали всі двері перед російським військом і здали територію розміром з Швейцарію. А зараз розповідають:

 - Ніяких нових Мінських угод не буде, вони дадуть Путіну якісь нові, інші домовленості.

Як царь-батюшка і хотів.